Buurt Den Bosch leeft in angst na zoveelste autobrand: 'Moeten er slachtoffers vallen?'

DEN BOSCH - Moeten er eerst slachtoffers vallen voor er actie wordt ondernomen tegen de autobranden die de buurt sinds een jaar teisteren? Dit vragen bewoners van de Derde Rompert in Den Bosch zich af nadat er zondagnacht opnieuw twee auto's uitbrandden. De angst zit er goed in, constateert onze verslaggever die maandagochtend in de straat is. Mensen slapen met de rolluiken omhoog en de ramen open. Zodat ze het direct horen wanneer er iets loos is.

"Je holt naar buiten. Het kan niet waar zijn. Niet weer", vertellen Tanja en Nicole. Beiden zagen eerder hun auto in vlammen opgaan. Tanja werd vorige week slachtoffer. Haar auto die ze net een maand had, ging in vlammen op. En Nicole was in mei vorig jaar het derde slachtoffer van een autobrand in de buurt.   

Sinds april vorig jaar is er volgens de bewoners sprake van een serie autobranden en ze vermoeden dat er opzet in het spel is. "Het zou wel erg toevallig zijn als het allemaal kortsluiting is", vertelt een andere buurtbewoner die anoniem wil blijven. "Er zijn beelden van mijn autobrand", vertelt hij. Hierop zie je volgens hem iemand naar zijn auto lopen die vervolgens ‘na een grote flits’ hard wegrent.

Acht auto's
Volgens de politie zijn in 2016 vier auto’s uitgebrand op de Derde Rompert en dit jaar zijn daar nog eens vier gevallen bijgekomen, waarvan twee begin dit jaar. "Wij zijn al langere tijd met onder meer buurtbewoners en gemeente in gesprek over de branden en begrijpen de zorgen die in de wijk leven. Een verband tussen de branden is vooralsnog niet aangetoond, maar is op dit moment ook niet uit te sluiten", laat de politie weten.

Slachtoffers
De buurt hoopt dat er nu echt maatregelen worden genomen. "Er wordt veel beloofd, maar niks gedaan", vertellen Tanja en Nicole gelaten. "Moeten er dan echt slachtoffers vallen voordat er actie wordt ondernomen?"

Wie er achter de branden zit? De buurt heeft er geen idee van. De melding van de autobrand zondagnacht kwam net na vier uur bij de brandweer binnen.

Waterleiding lek
Maandagochtend hadden bewoners van de Derde Rompert in Den Bosch nog last van de gevolgen van de autobranden. Ze zaten zonder water doordat de waterleiding klapte. BrabantWater had het lek rond tien uur gedicht. 

Vermoedelijk was het lek ontstaan doordat er bij de bluswerkzaamheden ineens grote druk op de leiding was komen te staan. 

print corrigeer
Publicatie: maandag 2 oktober 2017 - 08:08
Auteur: Sandra Kagie