Jongen (13) aangevallen door wespen, brug tijdelijk afgesloten

BREDA - De brug tussen de Maasdijk en de Lange Weide in Breda is dinsdag afgesloten door de gemeente Breda. Het gaat om de plek waar maandagavond een jongen van 13 werd aangevallen door een zwerm wespen. Een ongediertebestrijder heeft in opdracht van de gemeente een bestrijdingsmiddel bij het hol van de insecten gespoten.

Aan beide kanten van de brug staan hekken van de gemeente Breda. Iemand heeft er een handgeschreven bord opgehangen met de waarschuwing: wespen!!! Ondanks de vele uitroeptekens vermijdt niet iedereen de brug.

Een woordvoerder van de gemeente Breda laat weten dat de ongediertebestrijder een wespenhol in de grond bij de voet van de brug heeft aantroffen. Dat is behandeld met het gif. Veel van de wespen moeten daardoor in de loop van de dag verdwenen zijn. Woensdag wordt nog eens gecontroleerd. Als de overlast dan voorbij is, kan de brug weer open.

Aangevallen
Maandagavond fietste de 13-jarige Daan Smit naar zijn voetbaltraining, toen de wespen in de aanval gingen. "Toen is hij van zijn fiets gesprongen en bij nabijgelegen huizen om hulp gaan vragen", aldus Linda, de moeder van Daan. "Een behulpzame man heeft hem geholpen en zijn fiets gepakt."

Linda heeft een waarschuwing op Facebook gezet. Er zou ook een tweede slachtoffer zijn aangevallen door de wespen. "Straks is het volgende slachtoffertje nóg jonger, dan is het echt schrikken. Daarom waarschuw ik alle ouders via Facebook", vertelt Linda.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 3 oktober 2017 - 11:47
Auteur: Marjanka Oerlemans