Dit betaal je voor je biertje bij PSV, NAC en Willem II

EINDHOVEN - Wie bij PSV en NAC een halve liter bier bestelt, moet daar van alle eredivisieclubs het meeste geld voor betalen. Tijdens thuiswedstrijden moet je 5 euro aftikken voor een halve liter. Bij Willem II kost zo'n zelfde biertje 4,50 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de website Kortingscode.nl.

PSV en NAC Breda zijn niet de enige clubs waar je vijf euro moet betalen, ook bij PEC Zwolle en FC Utrecht ben je dat kwijt, zo onderzocht het besparingsplatform. De goedkoopste halve liter bier krijg je bij Excelsior, dat kost 'slechts' 3,50 euro.

Prijsstijging
Verder valt in het onderzoek op dat PSV en Willem II de prijzen ten opzichte van vorig seizoen niet hebben verhoogd. NAC deed dat wel. Toen de Bredase voetbalclub vorig jaar in de Jupiler League speelde, waren de fans nog 4,80 euro kwijt. Nu ze in de eredivsie spelen, ben je 20 cent extra kwijt.

Wil je liever een kleiner biertje, dan betaal je bij alle Brabantse eredivisieclubs hetzelfde: 2,50 euro voor 0,25 liter.

Niet overal halve liters
Niet alle clubs in de eredivisie schenken overigens halve liters. Daarom onderzocht Kortingscode.nl ook de gemiddelde prijs van een biertje. Daaruit blijkt dat PSV en NAC in de middenmoot zitten en nog vijf clubs duurder zijn.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 3 oktober 2017 - 17:19
Auteur: Christel van der Meer