'We hoorden knallen', politie schiet doorgedraaide man neer in Best

BEST - De politie heeft dinsdagavond een man neergeschoten in Best. Eerder op de avond ging de man door het lint en richtte hij vernielingen aan in zijn huis. De politie zette een onderhandelaar in om de man tot rede te brengen, maar hij was er al vandoor gegaan.

De man zou rond zeven uur 's avonds op het dak van zijn huis hebben gestaan en de gaskraan open hebben gedraaid. Daarom werd ook de brandweer ingeschakeld.

Kort na acht uur was de man niet meer in zijn appartement. De gaskraan stond niet meer open, wel startte de politie een zoektocht naar de verdachte. Na een paar uur werd hij in de buurt van het Raadhuisplein gevonden en bleek hij een vuurwapen bij zich te hebben.


'Geschrokken van de knallen'
Vanwege mogelijke dreiging werd hij door een agent in zijn been geschoten. Buurtbewoners zeggen dat er meerdere schoten zijn gelost. "We hoorden ineens een paar knallen. Dat is wel even schrikken", vertelt een van de buren.

De man werd vlak voor de hoofdingang van het appartementencomplex neergeschoten. "Toen ik de knallen hoorde, ben ik meteen naar ons balkon gegaan en zag ik hem liggen", beschrijft een buurvrouw.

'Veel agenten'
De man is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 3 oktober 2017 - 20:38
Auteur: Rebecca Seunis