Druk, drukker, drukst met allemaal vrije kinderen: 'We hopen dat ze nog meer gaan staken'

HELMOND - Alleen maar lachende en blije kinderen op deze donderdag! Want ja, terwijl hun leraren staakten, waren zij zomaar een dagje vrij. En daar klaagde natuurlijk geen kind over. "Dit is heel leuk. We hopen dat ze nog meer gaan staken!"

Toen de leerlingen hoorden dat ze vrij waren dachten ze maar één: "Spelen! Want we moeten wel iets leuk gaan doen." Dé plek om deze regenachtige dag door te brengen, was natuurlijk een indoor speelparadijs.


Eén van de kinderen hoopte dat de staking geen effect heeft gehad: "Eerst waren we twee uur vrij, nu een dag. En dan straks misschien wel een week!" De ouders zien dat trouwens anders. "Ik snap dat ze staken, maar voor ouders is het wel een zorg erbij. Er moet veel geregeld worden."

En ook de bioscopen draaiden een topmiddag. Het was druk met kinderfietsen bij de bioscoop in Den Bosch.


Stromende regen
Niet alleen binnen werden kinderen vermaakt, ook buiten. In de stromende regen waren honderden kinderen aan het trainen bij Hockeyclub Tilburg. "Ik vind het niet erg dat er gestaakt wordt, want nu ben ik lekker vrij en kan ik hockeyen", vertelde één van de leeringen.

"Hockeyen is veel leuker dan school", lachte een ander. Bovendien snapten ze heel goed waarom er donderdag geen les is. "Onze lerares heeft het wel zwaar, ja!"

print corrigeer
Publicatie: donderdag 5 oktober 2017 - 08:04
Auteur: Christel van der Meer