Buurtbewoners horen drie knallen en 'daarna alleen maar gegil' na schietpartij in Breda

BREDA - Bewoners van de Bredase wijk Geeren-Zuid reageren geschrokken op de schietpartij woensdagnacht bij hun in de straat. Een 32-jarige man werd in de Jan David Zocherstraat door meerdere kogels getroffen. Hij raakte ernstig gewond. "We hoorden drie knallen, echt snel achter elkaar. Daarna alleen maar gegil", vertelt een omwonende.

Aan de keukentafel komen de straatbewoners donderdagochtend bij van de bewogen nacht. Ze willen anoniem blijven. "We lagen in bed toen we de schoten hoorden. Ik liep snel naar beneden en keek uit het raam. We wisten niet waar het geluid vandaan kwam. Onze dochter had het ook gehoord en was bang", vertelt een omwonende.

Helikopter
Sirenes van de hulpdiensten en het geluid van een helikopter verbraken de stilte van de nacht. "De hulpdiensten waren er echt heel snel. We mochten niet meer naar buiten. Het slachtoffer zou binnen hebben gelegen", aldus een getuige.

De straatbewoners kennen het slachtoffer, een 32-jarige Marokkaanse man, als een behulpzame jongen. Hij zou een gezin met vier kinderen hebben. "Maar één kind was niet thuis, hoorden wij van de politie."

'Aardige kerel'
Nog nooit hadden ze problemen met het slachtoffer. "Het is echt zo’n manneke van: sportkleren, sneakers, gouden tanden en vaak een andere auto. Maar het is een aardige kerel hoor."

ZIE OOK: Slachtoffer schietpartij in Breda is man (32) uit Oosterhout

"Ik vind het een eng idee dat dit is gebeurd", zegt een geschrokken buurtbewoner. Ze kende het slachtoffer en zijn gezin nog niet zo goed. Wel zeggen ze altijd goedendag als ze elkaar tegenkomen. "Voor zijn vrouw en kinderen vind ik het heel erg. Het is gewoon sneu."

Rolluiken en camera's
Het slachtoffer zou pas enkele jaren in de Jan David Zocherstraat wonen. Toen ze er kwamen wonen, hebben ze eerst camera's en rolluiken opgehangen. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het huis. "Hij komt heel vaak pas ‘s nachts thuis. Zou niet weten wat voor werk hij doet", aldus een buurtbewoner.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 5 oktober 2017 - 11:03
Auteur: Robert te Veele