Juffen en meesters voeren actie: protestmarsen in Helmond en Den Bosch

HELMOND - Bijna alle basisscholen waren donderdag gesloten vanwege de lerarenstaking. De meesters en juffen legden het werk neer uit protest tegen de lage salarissen en hoge werkdruk in het basisonderwijs. "Er moet meer geld en meer aandacht voor het onderwijs komen", zo luidt de boodschap.

Het landelijke protest was donderdagmiddag in Den Haag. Maar er waren ook protesten dichter bij huis. In Helmond was een protestmars met driehonderd leraren door de stad. Later was er ook een mars door Den Bosch en stonden leraren met spandoeken voor het stadhuis.
Ook gingen veel leraren uit onze provincie actievoeren in Den Haag. Vanuit acht plaatsen reden bussen naar Den Haag. Onder andere in Tilburg zijn er drie bussen vol met juffen en meesters vertrokken."Wij zijn klaar om actie te voeren."

'Bijt van je af'
Oud-profvoetballer Björn van der Doelen stak de leraren nog even een hart onder de riem. "Hou vol! Blijf staan en bijt van je af." En ook heeft hij een boodschap aan de ouders: "Houd je kop en heb vertrouwen in de meesters en juffen."

Niet iedereen staakt
Een dagje vrij, dat hadden de leerlingen op de Evangalische Basisschool in Eindhoven ook wel gewild. Maar daar waren bijna alle leraren gewoon aan het werk en gingen de lessen dus door. "Wij staan er zeker achter dat er meer geld naar het onderwijs moet", vertelde bestuursvoorzitter Paul Prijt. "Wij hebben toch besloten om voor de ouders en kinderen open te blijven. De leerkrachten zullen bidden voor de overheid."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 5 oktober 2017 - 12:02
Auteur: Christel van der Meer