Freerunner Bart uit Eersel belandt 'op z'n kont' en is wereldkampioen af

SANTORINI - Bart van der Linden uit Eersel is geen wereldkampioen freerunnen meer. Hij verdedigde zaterdag zijn titel, die hij vorig jaar won, maar maakte een foutje tijdens zijn run. Hij haalde daarom de finale tijdens het Red Bull Art of Motion in het Griekse Santornini niet.

"Je moet moeilijke bewegingen maken als je de finale wil halen. Maar helaas belandde ik bij de double cork op m’n kont", zei hij na afloop tegen een presentator van het evenement. "Ik heb een leuke tijd gehad. De rest van de run was erg leuk. Had ik die ene nu maar gewoon goed gedaan."

LEES OOK: Freerunner Bart gaat met spectaculaire salto's en sprongen opnieuw voor wereldtitel

Nieuwe poging
Alexander Titarenko uit Oekraïne ging er dit jaar met de titel vandoor. Bart doet volgend jaar een nieuwe poging. Hij verzekerde de presentator dat hij er dan weer gewoon bij is.


Red Bull Art of Motion was live te volgen. De run van Bart is vanaf 56:16 te zien. Speelt de video niet af? Klik dan hier om de stream op Youtube terug te kijken.

Met zo’n 26 graden en midden in de Egeïsche Zee is Santorini een heerlijke plek voor een vakantie in de nazomer. Maar voor de beste freerunners uit de hele wereld is het Griekse eiland vooral de plek waar zij strijden om de wereldtitel tijdens Red Bull Art of Motion. Met de smalle straatjes en terrasjes is Santorini een perfect parcours. 
 
Sierlijk over obstakels

Freerunning is als loopdiscipline ooit ontstaan in Frankrijk. Het is de bedoeling dat freerunners zo snel en soepel mogelijk door een parcours bewegen. Zo springen ze bijvoorbeeld van dak naar dak en over hekjes en muurtjes.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 7 oktober 2017 - 14:47
Auteur: Edwin Vossen | Maaike Cnossen