Rij-instructeur treinongeluk Oisterwijk: 'Leerling en examinator zaten er nog in'

OISTERWIJK - In de auto die maandagmiddag in Oisterwijk werd geraakt door een trein zaten een rij-examinator en een leerlinge die examen deed. De rij-instructeur kon net voor de aanrijding uit de auto springen. Deze man, die net als de anderen anoniem wil blijven, is hevig geschrokken door het ongeluk. "Je hoort zo vaak dat er ongelukken gebeuren, maar als je het dan zelf meemaakt... dat is zo onwerkelijk."

"Op het moment dat we de spoorweg opreden, sloeg de motor af", vertelt de instructeur. "We probeerden de auto opnieuw te starten, maar de spoorbomen kwamen al naar beneden en er klonken al bellen dat er een trein aankwam."

De rij-instructeur, die achter in de auto zat, heeft tussen de twee stoelen door de auto in een andere versnelling gezet, waardoor de wagen achteruit kon rollen. 
"Daarna heb ik geroepen: Eruit! en ben ik zelf uitgestapt", vertelt de man met trillende stem.

LEES OOK: Trein botst op lesauto tijdens rijexamen, treinen tussen Tilburg en Boxtel rijden weer

"Mijn leerling en de examinator zaten er nog in. Dan komt er ineens een trein op je af met honderd kilometer per uur. Het is echt een wonder dat er niks ergs is gebeurd." De wagen raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd. De twee inzittenden zijn niet gewond geraakt.

Geshockeerd
"Ik ben helemaal in shock, ik zag m'n leven aan me voorbij gaan. Ik kon echt niet bevatten wat er gebeurde. Als de auto iets meer naar voren had gestaan, was het einde oefening geweest."

"Na het ongeluk zijn we gelukkig goed opgevangen door de politie. Er waren ook veel mensen komen kijken wat er aan de hand was. Het is zo ongelofelijk, nee, zo onwerkelijk dat jij in zo'n situatie zit."

De leerlinge is ook compleet in shock. Of en wanneer ze haar lessen en examen weer op gaat pakken, is niet duidelijk. De instructeur gaat zeker wel door met rijlessen geven: "Ik moet dit echt verwerken, maar ik ga zeker door."

print corrigeer
Publicatie: maandag 9 oktober 2017 - 19:31
Auteur: Gabriëlle van Vlodrop