Elf jongens opgepakt na aftuigen tiener in Breda

BREDA - De politie heeft dinsdagochtend vroeg elf jongens tussen de 13 en de 16 jaar oud opgepakt die betrokken waren bij de mishandeling van één andere jongen op 7 september in de wijk Hoge Vucht in Breda. De tiener werd toen flink te grazen genomen door een groep. Dat werd gefilmd, en het filmpje werd massaal bekeken en gedeeld.

In het filmpje dat op Facebook verscheen, was te horen hoe een jongen flink werd aangemoedigd om door te slaan. Ook andere jongens gaven de ene tegenstander klappen en schoppen.

De vechtpartij volgde op een afspraak om te gaan knokken. Twee jongens hadden een appeltje met elkaar te schillen en zouden elkaar treffen. Via social media werd dat opgeklopt en uiteindelijk kwam een grote groep jongeren naar de Namenstraat.

Na de vechtpartij meldde een aantal jongeren zich al snel bij de politie, samen met hun ouders. Ze werden niet direct aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie werd besloten alle verdachten op hetzelfde moment aan te houden. 

Van school gestuurd
Een aantal jongens werd als gevolg van de mishandeling geschorst en later definitief van school gestuurd. De politie stelt dat de aanhoudingen een signaal moeten zijn voor andere jongeren. 'Hier blijkt dat oproepen via social media helemaal uit de hand kunnen lopen." De politie stelt verder dat de fysieke verwondingen van de toegetakelde jongens 'meevielen', maar de schrik niet.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 10 oktober 2017 - 12:32
Auteur: Marjanka Oerlemans