Grote politieactie in Maarheeze, verdachten weten te ontkomen

MAARHEEZE - Meerdere zwaarbewapende arrestatieteams en twee helikopters waren woensdagmiddag uitgerukt voor een grote politieactie in Maarheeze. De politie was op zoek naar twee of drie donkergeklede mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk, maar heeft ze niet weten op te sporen.

Rond vier uur eindigde een achtervolging op de Koenraadtweg in Maarheeze. Daar is een blauwe BMW een berm ingereden. Deze is even later weggetakeld.De politie zette alle middelen in voor een grootschalige zoekactie naar de verdachten. Rond halfzes verlieten alle arrestatieteams het bosgebied. De politie is daarna met honden in maïsvelden op zoek gegaan naar de verdachten.


Amsterdamse zaak
In Limburg werd ook een achtervolging ingezet in de buurt van Roosteren. De acties houden verband met een lopend onderzoek van de Amsterdamse politie rond een subject uit het Amsterdamse liquidatiemilieu. 


Dode
Bij de actie in Roosteren is een verdachte neergeschoten. De verdachte is aan zijn verwondingen overleden. De Amsterdamse politie houdt woensdagavond een persconferentie om meer uitleg over de actie te geven.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 11 oktober 2017 - 16:32
Auteur: Stephen Bell