Poging tot kapen helikopter en bevrijden crimineel aanleiding grote politieactie in Maarheeze

MAARHEEZE - Criminelen uit de Amsterdamse onderwereld wilden woensdagmiddag een helikopter kapen op Kempen Airport in Budel. Daarmee waren ze van plan een crimineel uit een Limburgse gevangenis bevrijden. De politie wist dit te voorkomen. Wel zoekt de politie nog naar twee of drie donkergeklede mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk die in Maarheeze wisten te ontkomen.

In de gevangenis in Roermond wilden de criminelen een man bevrijden die vast zit voor betrokkenheid bij een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens de NOS en het AD gaat het om topcrimineel Benaouf A. Hij groeide op in Eindhoven. 


Meerdere zwaarbewapende arrestatieteams en politiehelikopters werden bij de politieactie ingezet. Op de Koenraadtweg in Maarheeze werd een BMW klemgereden. Een verdachte is daar opgepakt. Op Kempen Airport is nog een verdachte aangehouden.

LEES OOK: Grote politieactie in Maarheeze, verdachten weten te ontkomen

Achtervolging
Toen de bevrijdingspoging met de helikopter mislukte, volgde een achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald. Tijdens de vluchtpoging gooide één verdachte een tas weg met daarin onderdelen van een automatisch vuurwapen.

In totaal zijn drie verdachten opgepakt. Eén verdachte is in het Limburgse Roosteren doodgeschoten. De politie heeft niet bekendgemaakt wie de criminelen zijn die wilden ontsnappen. Wel is bij de politie bekend wie het zijn. De politie wil verder niets prijsgeven. Ook de gemeente Cranendonck wil niet reageren.

LEES OOK: 12 jaar cel voor Eindhovense beroepscrimineel Benaouf A. voor 'hotelmoord'

Benaouf A., de crimineel die met de helikopter bevrijd moest worden, werd in 2016 in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel. Dit vanwege medeplichtigheid aan de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh. Hij werd in 2012 geliquideerd voor een hotel in Antwerpen.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 11 oktober 2017 - 19:12
Auteur: Raymond Merkx | Karlijn Houterman