Verijdelde helikopterkaping en mislukte bevrijding topcrimineel: dit is wat we nu weten

MAARHEEZE - Het had iets weg van een scenario voor een spannende film. Een helikopter kapen om een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. De zwaarbewapende arrestatieteams die woensdagmiddag door de Koenraadtweg in Maarheeze liepen, waren echter harde realiteit. Wat weten we?

Verschillende helikopterbedrijven kregen vorige week een telefoontje van de recherche met de mededeling dat ergens in Nederland een helikopterkaping op til zou zijn. Een van de beheerders van Kempen Airport in Budel bevestigt ingelicht te zijn door de politie.

Kaping
De criminelen hadden het plan om een helikopter in Limburg te kapen. Waar precies, is niet bekend. Met die helikopter wilden ze een topcrimineel, naar verluidt Benaouf A. die opgroeide in Eindhoven, uit de gevangenis in Roermond bevrijden. De kaping is door een arrestatieteam verijdeld.

Daarop volgde een grote politieactie in Maarheeze. Zwaarbewapende arrestatieteams doorzochten de omgeving rond de Koenraadtweg. Een BMW die daar in de berm stond geparkeerd, is weggesleept. 

Achtervolging
Uiteindelijk hield de politie na een achtervolging met hoge snelheden in het Limburgse Roosteren drie verdachten aan. Een van hen sloeg op de vlucht en is door de politie doodgeschoten.

Tijdens de achtervolging gooide een verdachte een langwerpige tas weg waarin onderdelen zaten van een automatisch vuurwapen. Ook vond de politie spullen die behulpzaam waren bij de ontsnappingspoging.

Meerdere verdachten
Naast de drie aangehouden verdachten, is de politie ook nog steeds op zoek naar een aantal andere verdachten. De politie weet wie deze verdachten zijn.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 12 oktober 2017 - 09:27
Auteur: Corné Verschuren