Buurtbewoners onwel door chemische lucht bij vervanging atletiekbaan: 'Kapot van de stank'

WAALWIJK - De Coubertinlaan in Waalwijk is donderdagavond ruim een uur afgesloten geweest vanwege een sterke chemische lucht. De geur ontstond door werkzaamheden aan de atletiekbaan van ACW’66. De naastgelegen tennisvereniging werd ontruimd. De brandweer heeft metingen vericht. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen.

Er wordt momenteel een nieuwe toplaag aangebracht op de kunststof atletiekbaan. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat mensen op een tennisbaan ernaast alarm sloegen omdat ze last hadden van de lucht tijdens de werkzaamheden. "We hebben zeven banen", vertelt één van hen. "Iedereen had er last van. Mensen zeiden dat ze kapot gingen van de stank."

De gemeente Waalwijk meldde dat enkele tientallen mensen niet lekker werden toen ze aan het sporten waren op sportpark Olympia. De politie spreekt over enkele mensen die last hadden van tranende ogen en hoofdpijnklachten. Waarschijnlijk is het oplosmiddel xyleen de boosdoener. Meerdere ambulances, politiewagens en de brandweer werden opgeroepen. 

Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Mochten mensen klachten blijven houden, dan adviseert de gemeente hen een bezoek te brengen aan de huisartsenpost. Eén agent had door de stank ook wat klachten en werd door ambulancemedewerkers onderzocht.

Rode vlekjes
Een bewoonster van de Coubertinlaan vertelt dat er anderhalve week geleden ook problemen waren door de werkzaamheden. Toen zaten er rode vlekjes op auto's in de straat en op de kozijnen. Ook toen hing er een sterke verflucht in de straat. Het bedrijf dat aan het werk was op atletiekbaan heeft onmiddellijk aangeboden de auto's schoon te laten maken.

De bewoners kregen afgelopen maandag een brief van het bedrijf waarin werd aangekondigd dat de kozijnen ook schoongemaakt zouden worden. Dat werk is inmiddels begonnen. De tennissers maken zich zorgen over de werkzaamheden. "Het is nog niet klaar. De werkzaamheden zoals ze dat hier doen, dat kan toch eigenlijk niet."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 12 oktober 2017 - 21:07
Auteur: Maaike Cnossen