Het is Vega Vrijdag dus tijd voor een heerlijk soepje met prei

ROOSENDAAL - Het is bijna weekend en dus geeft onze culinair entertainer Peter Kesseler weer een receptje waarmee je aan de slag kunt. Deze keer een gerecht dat supergeschikt is voor Vega Vrijdag en dat is een soepje waarin prei de hoofdrol heeft.

Wat heb je nodig?

- een prei
- 2 teentjes knoflook
- een witte ui
- gekookte aardappelen van de vorige dag
- bleekselderij
- knolselderij
- scheutje melk
- peper en zout

Zo maak je het:

Snij de knoflook, ui, prei, bleekselderij en knolselderij fijn. Zet een pan op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook en ui. Zorg dat de smaak goed vrijkomt. Doe er vervolgens de prei en bleekselderij bij en bak alles lekker aan. Dan is het tijd om de knolselderij erbij te doen. Als alles zacht gebakken is, mag er wat water en een scheut melk bij. Doe de aardappelen van de vorige dag erbij en breng alles op smaak met peper en zout.

Kook het geheel goed door. Je mag er een paar keer de staafmixer doorheen halen maar als je de groente fijn genoeg snijdt, is het niet noodzakelijk.

Garneer de soep met een paar druppels olijfolie en je Vega Vrijdag gerecht is klaar. Eet smakelijk!

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 3 november 2017 - 15:41
Auteur: Daisy Schalkens