Fred is al vijf keer de klos: 'Auto's vliegen uit de bocht en rammen dan mijn wagen'

HELMOND - Zaterdag was het weer raak voor de deur bij Helmonder Fred Asmussen. "Voor de vijfde keer vloog er een auto uit de bocht en raakte mijn geparkeerde wagen." Fred woont aan de Gooisehof, een doorgaande weg in de Helmondse wijk de Rijpel. Het is de vijfde keer in tien jaar tijd dat een auto de wagen van Fred ramt.

"Al mijn auto's zijn ooit geraakt door iemand die in de bocht de controle over het stuur verloor", vertelt Fred. "Als het regent, wordt de weg glad en glijden ze uit in de bocht. Ik heb zelfs ooit een wagen op zijn kop boven op de mijne gehad."Dubieus voordeel is dat de bestuurders nooit verder konden rijden door de schade aan hun eigen auto. "Ik heb nooit last gehad van doorrijders."

Als het niet telkens zo irritant was, zou Fred er bijna om kunnen lachen.Maandag gaat hij toch maar eens melding doen bij de gemeente. "Ik ben namelijk altijd de klos, want ik woon net in de bocht." Fred wil dat er drempels komen of minimaal een bord dat mensen hun snelheid moeten matigen bij de bocht.

Wachten op doden
Mieke Asmussen heeft een verzameling van foto's van ongelukken op haar iPad. "Helaas maandelijks vliegen ze hier uit de bocht! Tot het een keer helemaal fout gaat en er dodelijke ongelukken zijn."

Maatregelen
De gemeente laat desgevraagd weten dat er 'volop aandacht' is voor de verkeersveiligheid in de Rijpel. "Op 5 september is er ter plekke overleg geweest met de Wijkraad Rijpelberg, de actiegroep verkeersveiligheid Rijpelberg en de gemeente Helmond", zegt de verantwoordelijke wethouder Erik de Vries.

In het overleg is afgesproken dat de middenstreep over de hele weg wordt doorgetrokken. "Dit gebeurt nog voor aankomende winter." Ook wordt volgens De Vries onderzocht of er 'draagvlak' is in de wijk voor verkeersdrempels.

print corrigeer
Publicatie: maandag 6 november 2017 - 08:57
Auteur: Femke de Jong