Marokkaanse Helmonders vieren feest op straat: 'We gaan naar het WK!' [FILMPJE]

HELMOND - Marokkaanse Helmonders zijn zaterdag met vlaggen de straat op gegaan om te vieren dat het Marokkaanse elftal is gekwalificeerd voor het WK-voetbal. Zeker honderd Marokkaanse voetbalfans kwamen bij elkaar in de Heistraat. Ze waren uitzinnig van vreugde.

Mohammed Chahim zat zaterdagavond op de bank met zijn familie na te genieten van het feit dat Marokko zich net heeft gekwalificeerd voor het WK voetbal. “Toen hoorde ik allerlei geluiden buiten, dus ik ging even kijken wat er aan de hand was”, aldus het Helmondse gemeenteraadslid. Hij maakte een filmpje van de feestende meute.

Om de hoek van zijn woning in Helmond is de Heistraat. Daar vierden de Marokkaanse Helmonders de kwalificatie uitbundig. “Het was prachtig om te zien. We hadden ons al twintig jaar niet meer gekwalificeerd”, vertelt Mohammed.“Voor Nederlandse Marokkanen is dit extra bijzonder.” In de selectie die Ivoorkust versloeg, zaten zes Marokkaanse Nederlanders. Vier van hen speelden in de basis.

'Nederland mag ook trots zijn'
“Ik voel me nu niet opeens extra Marokkaans. Het is gewoon mooi om te zien”, vertelt Chahim. “Als Oranje, Verstappen of Dumoulin wint, sta ik ook te springen hoor. En met deze selectie mogen Nederlanders ook trots zijn.”

Helmond was niet de enige plaats waar Marokkanen de straat op gingen. Ook in Amsterdam en Rotterdam werd luid getoeterd door de voetbalfans en vuurwerk afgestoken.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 11 november 2017 - 22:05
Auteur: Stephen Bell