Willem II komt terug van achterstand en speelt gelijk tegen Sparta

TILBURG - Willem II heeft zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen concurrent Sparta. De Tilburgers kwamen met 2-0 achter, maar na rust kantelde de wedstrijd volledig.

Bartholomew Ogbeche kreeg na twee minuten de eerste grote kans. Sparta-keeper Roy Kortsmit ranselde de bal uit de korte hoek. Ook via een aangeraakt schot van Kostas Tsimikas (net naast) en een kopbal van Fran Sol (over) was Willem II dichtbij een vroege goal. 

ZIE OOK: Willem II’s ‘spitsenkoppel’ speelt eindelijk samen: ‘We begrijpen elkaar’

Willem II zet aan, Sparta scoort
Willem II had het meeste balbezit en zette veel druk. Sparta probeerde er af en toe via snelle counters uit te komen, maar echt gevaarlijk werden de Rotterdammers niet. Na een kwartiertje was er wel weer een mogelijkheid voor Willem II. Een schot van Pedro Chirivella zeilde net over.

Vanuit het niets kwam Sparta halverwege de eerste helft op voorsprong. Na slap verdedigen kwam de bal voor de voeten van Deroy Duarte. Die schoot goed binnen: 0-1. Sparta rook daarna bloed. Na wederom matig verdedigen werdthet snel 0-2, wederom via Duarte. 

Sparta trok daarna een muur op, waar Willem II nauwelijks doorheen kwam. De grootste kans was, wederom uit het niets, voor Sparta. Douglas kopte rakelings over. Willem II werd steeds slordiger en speelde weinig meer klaar.

Willem II komt terug
Vlak na rust deed Willem II dan toch iets terug. Invaller Ismail Azzaoui gaf de bal aan Thom Haye. Die haalt uit van net buiten het strafschopgebied: 1-2.

En binnen het uur werd het zelfs gelijk. De prachtige actie was van Mo el Hankouri, ook ingevallen. Ogbeche mocht de trekker overhalen. Diezelfde Ogbeche moest tien minuten later eigenlijk ook de 3-2 maken, maar hij had te veel tijd nodig om de keeper uit te kappen. Ook Sparta kreeg nog een mega-kans, maar keeper Mattijs Branderhorst redde prachtig.

In de slotfase golfde het spel op en neer en probeerde Willem II uit alle macht de winnende te maken. De Tilburgers waren een aantal keer dichtbij, maar het bleef 2-2.

LEES OOK: 'We beginnen echt een hecht team te worden': Mo El Hankouri ziet groei bij Willem II

Fran Sol
De wedstrijd tegen Sparta was ook een beetje de wedstrijd van Fran Sol. De spits van Willem II zat voor het eerst weer bij de selectie na zijn operatie waarbij een tumor werd verwijderd. Sol kwam 25 oktober voor het laatst in actie, tijdens de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. En dan was er vrijdag ook nog het nieuws dat Sol misschien wel bezig is aan zijn laatste weken in Tilburg. De spits zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van VfB Stuttgart.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 18 november 2017 - 20:40
Auteur: Twan Spierts | der Valk Tobias van