Er zit muziek in de kersttuin van Ronald en Marie-José: 'Het is elke avond feest'

BREDA - Elvis de Kerstman zingt samen met een achtergrondkoortje van vlammende sterren. Op het dak huppen de verlichte slingers ritmisch mee op de muziek terwijl de hoge boom bij de oprit af en toe gepaste tranen laat vallen. Vanaf vrijdag is het weer iedere avond 'kerstshowtime' in de voortuin van Ronald en Marie-José uit Breda.

De lichtjes gaan al in de vroege avond aan, maar dan nog zonder muziek. In de bomen, de ligusterhaag, het dak en rondom de ramen: overal branden gekleurde lampjes. Dit jaar staat in de voortuin ook een kunstboom met duizenden ledlampjes. "We voegen er ieder jaar iets aan toe", zegt Ronald Nijhuis. "Deze met led verlichte boom is nieuw dit jaar."

Duizenden lampjes sieren de kersttuin. (Tekst gaat door onder de video)Wachten op grotere tuin
Samen met zijn vriendin Marie-José werkte hij de hele maand november aan de opbouw van hun 'kerstshow'. "We wilden dit al sinds we op YouTube fimpjes zagen van verlichte kersttuinen in Amerika. Maar ons vorige huis had maar een klein tuintje, dus daar paste het niet." Het wachten was dus op een grotere voortuin.

Drie jaar geleden bouwden ze in hun nieuwe huis aan de Oranjeboomstraat in Breda voor het eerst een kerstshow. Volgens televisieprogramma EditieNL was dat goed voor de prijs 'Mooist verlichte kersthuis van Nederland'.

'Iedere dag groot feest'
Volgens Ronald trekt de dagelijkse kerstshow in december regelmatig tientallen bezoekers. "De buren vinden het ook schitterend. We drinken vaak na afloop samen nog wat glühwein. Het is elke avond een groot feest."

De show in de voortuin van de familie Nijhuis is tot en met 31 december elke avond te zien van half acht tot acht uur.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 7 december 2017 - 21:38
Gewijzigd: vrijdag 8 december 2017 - 11:54
Auteur: Tonnie Vossen