Breaking News: Hitteplan van kracht voor bloedhete Tilburgse kermis, waterbakken en airco-hulppost voor bezoekers Lees verder Sluiten

Mislukte helikopterontsnapping van Benaouf A. uit gevangenis: opnieuw verdachte aangehouden

EINDHOVEN - Opnieuw is een verdachte opgepakt in verband met de verijdelde helikopterontsnapping van topcrimineel Benaouf A. uit Eindhoven. Het gaat om een 24-jarige Amsterdammer, zo meldt het Parool woensdag.

 

De man is op 1 december al aangehouden. Zijn arrestatie is stilgehouden tot de rechtbank zijn voorarrest deze week met negentig dagen verlengde. Eerder werden al zes mensen opgepakt, onder wie een 54-jarige Colombiaan. Hij was ingevlogen als piloot.

Het plan was om met een helikopter, die gekaapt moest worden van Kempen Airport in Budel, de topcrimineel te bevrijden uit de gevangenis in Roermond. De politie kreeg echter lucht van het plan en stak er een stokje voor.

Achtervolging
Bij een achtervolging werd in het Limburgse kerkdorp Roosteren een verdachte doodgeschoten door de politie. Benaouf A. is na de mislukte bevrijdingspoging overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.

 

print corrigeer
Publicatie: woensdag 13 december 2017 - 11:18
Auteur: Bart Elzendoorn