Eerste Nederlandse succes in Dakar Rally op naam van Brabander Ton van Genugten uit Eersel [VIDEO]

EINDHOVEN - Ton van Genugten heeft zaterdag de zevende etappe in de Dakar Rally gewonnen. Met vier uur en tien minuten op de klok was de coureur uit Eersel de snelste. De winst is het eerste Nederlandse succes in de loodzware rally.

"Het zal wel een snelle proef zijn. We hebben nieuwe banden eronder liggen dus we kunnen er tegenaan", dat zei Ton van Genugten zaterdag vóór het begin van de race. Dat het zó snel zou gaan en dat hij als eerste over de finish zou komen, had hij van tevoren niet verwacht.

"Ik zeg niks. Dat doen we 's avonds wel bekijken na de race", zei hij er van tevoren over tegen Omroep Brabant-verslaggever Twan Spierts.

Ton van Genugten voor zijn winnende race in de Dakar Rally


'Voorruit eruit, dat was niet leuk'

De coureur uit Eersel is met vier uur en tien minuten ruim 19 minuten sneller dan Maurik van den Heuvel uit Boekel. Van den Heuvel kwam als achtste over de streep. Bij het begin van de zevende etappe gaf hij al aan niet te veel risico's te willen nemen.

"Vandaag een klein beetje proberen gemak te houden. Want als je vandaag iets kapot heb je wel echt een serieus probleem", vertelde Maurik van den Heuvel bij de start. "We hebben dat vorig jaar mee gemaakt, de voorruit eruit. Dat was niet leuk. Dus vandaag ietsjes behouden."

Maurik van den Heuvel spreekt zijn verwachtingen uit voor de zevende etappe in Dakar Rally


'Ik heb geen zin om te sleutelen'

Janus van Kasteren uit Veldhoven was in de zevende etappe ruim 26 minuten trager dan Ton van Genugten. Hij hoopte vooraf vooral dat er niks kapot zou gaan aan zijn truck. "Want sleutelen, daar heb ik minder zin in. Ik ben niet van plan dat vanavond te gaan doen", vertelde Van Kasteren voor de race.

De coureur van Mammoet Rallysport was van tevoren een beetje huiverig. "Ik heb geen idee wat we tegenkomen. Ik hoorde net dat er een riviertje zit op 8,4 kilometer van een meter diep."

"Het is een paar procent minder als dat we normaal gaan."

Voor de start van de zevende etappe in de Dakar Rally vertelt Janus van Kasteren wat hem te wachten staat

  

 

  

 

print corrigeer
Publicatie: zondag 14 januari 2018 - 00:20
Auteur: Edwin Vossen