Flitspalen op Eindhovenseweg bij Aalst al half jaar uit, lussen moeten worden vervangen

AALST - De twee flitspalen op de Eindhovenseweg bij Aalst zijn sinds 15 augustus vorig jaar niet meer in gebruik. Reden is dat de lussen in de weg vervangen moeten worden. Daarvoor is het volgens het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Parket CVOM) nodig dat eerst het asfalt vervangen wordt. Pas dan kunnen de nieuwe lussen in het wegdek. Als die er in zitten kunnen de palen weer aan. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Nederlandse flitskasten moeten jaarlijks opnieuw geijkt worden. Bij het ijkrapport hoort een locatieverklaring, waar onder meer informatie in staat over de lusafstanden op het wegdek. Jurist Alexander Brom uit Eersel meldde dinsdag dat de locatieverklaring voor de flitspalen op de Eindhovenseweg was verlopen.

Berucht om bonnenregen
Brom werd in het verleden verschillende keren benaderd door mensen die geflitst waren bij de beruchte kasten bij Aalst. "Je mag er maar 50 kilometer per uur rijden, maar die verkeersborden zijn nauwelijks te zien". Ook zou de weg uitlokken tot hard rijden. De ANWB pleitte er vanwege de bonnenregen al voor om de maximumsnelheid op te voeren naar 70 kilometer per uur.


print corrigeer
Publicatie: dinsdag 16 januari 2018 - 19:09
Auteur: Malini Witlox