Station Breda na bommelding weer vrij, politie vindt geen explosief

BREDA - De politie heeft dinsdagavond kort na negen uur het station van Breda weer vrijgegeven na een bommelding. Er werd geen bom of explosief aangetroffen. Wel begint de politie een strafrechtelijk onderzoek naar de melder. Tientallen gestrande reizigers stonden uren te wachten aan de voor- en achterzijde van het station.

De politie nam de melding die rond halfzeven binnenkwam uiterst serieus. "We nemen het zekere voor het onzekere. Dat kost tijd", meldde een woordvoerder eerder. Het Team Explosieven Verkenning arriveerde kort na de melding en onderzocht de stationsruimte. Ook een politiehond speurde mee. 

 

 

 

Alarm afgegaan
Verslaggever Raymond Merkx van Omroep Brabant was ter plekke. Volgens hem ging het alarm af, waarna reizigers met omroepberichten werd verzocht om het station direct te verlaten. Van paniek was echter geen sprake. "Het ziet er kalm uit, zowel bij de politie als bij het reizigers. Iedereen wacht af wat er gaat gebeuren en hoopt snel weer de trein te kunnen pakken", aldus Merkx.

 

Reizigers zochten oplossingen om toch op de plaats van bestemming te komen. "Misschien dat mijn broer me kan komen ophalen", zeieen gedupeerde. Een vrouw was op reis van Parijs naar Eindhoven, maar strandde in Breda. "Aan het eind van een lange reis, ja. Dat is zuur. Maar geld voor een taxi naar huis heb ik niet. Alles is opgemaakt in Parijs."

Een ander: "Ik zit hier vanaf kwart voor zeven en ik moet naar Etten-Leur. Tussendoor eet ik maar een broodje en drink ik wat koffie. Je moet toch wat doen om de tijd te doden."

 

Niet iedereen was overigens tevreden hoe de politie communiceerde. Bewoners in het station kregen niks te horen, meldde Alain van Houten op Twitter. "Ik vind dat jullie ons op zijn minst even mogen laten weten of we naar buiten mogen of binnen moeten blijven", schreef hij aan de politie.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 mei 2018 - 18:58
Auteur: Joris van Egmond