Anthony Lurling gaat de jeugd van PSV trainen: 'Ik wil mijn voetbalervaring overbrengen'

EINDHOVEN - Anthony Lurling gaat komend seizoen de jeugd van PSV trainen. De oud-voetballer van onder meer NAC en FC Den Bosch gaat hoofdtrainer Edwin de Wijs van PSV O15-1 assisteren. "Het is een geweldige kans voor mij om bij PSV ervaring op te doen in het trainersvak."

PSV benaderde Lurling een tijdje geleden met de vraag of hij openstond om in de jeugd van de Eindhovense club te werken. "Dat zag ik natuurlijk wel zitten", zegt de voormalig aanvaller. "Het is een mooie, grote club. Mooi dat ze mij zo'n geweldige kans bieden om bij zo'n club ervaring op te doen."

Lurling heeft het afgelopen seizoen al enige ervaring opgedaan als trainer bij FC Engelen, een amateurclub uit Den Bosch. Daar trainde hij het onder-19 team. "Het amateurvoetbal is natuurlijk heel anders dan het profvoetbal. Bij Engelen werk ik met jongens waar voetbal niet direct op de eerste plaats staat, dat gaat volgend seizoen natuurlijk wel anders worden."

Anthony Lurling is al meer dan een jaar trainer van FC Engelen onder-19.
Anthony Lurling was bij NAC Breda een publiekslieveling (foto: VI Images).


Taken
Als assistent-trainer zal Lurling dezelfde taken hebben als andere assistenten. "Ik ondersteun de hoofdtrainer en ik leid af en toe zelf de trainingen of neem spelers individueel even mee." Lurling heeft ook al een maand stage gelopen bij de landskampioen van Nederland en dat beviel hem goed. "Ik werkte toen ook al samen met Edwin de Wijs en hij liet me als stagiair ook al oefeningen leiden."  

"Ik wil mijn ervaringen als profvoetballer ook overbrengen op de jongens", - Anthony Lurling

Te ver vooruitkijken doet Lurling nog niet. "Ik weet dat ik het trainersvak heel mooi vind. Maar ik weet nog niet of ik ook daadwerkelijk later bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) hoofdtrainer wil worden. Het belangrijkste is dat ik me nu ga ontwikkelen als trainer." 

Tekst gaat door onder de tweet.

Niet de enige
Lurling is niet de enige die de jeugdopleiding van PSV gaat ondersteunen. Woensdag werd bekend gemaakt dat er maar liefst zes nieuwe namen naar Eindhoven komen om de jeugd te begeleiden. Onder hen onder meer één bekende oud-PSV'er: de Zwitser Johann Vogel. Welk team hij precies gaat leiden is nog niet bekend. 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 17 mei 2018 - 18:35
Gewijzigd: vrijdag 18 mei 2018 - 06:57
Auteur: Job Willemse