Vermiste vrouw in water Nuenen niet gevonden, zoektocht gaat maandag verder

NUENEN - In het water van het Laco Strandbad aan de Enodedreef in Nuenen wordt zondagavond sinds halfzeven een vrouw vermist. De vrouw was aan het 'snorkelen, maar kwam niet meer boven water. Duikteams van de brandweer zijn zondagavond ingezet omdat aan de oppervlakte niets werd gevonden door de brandweer. De zoektocht werd zondagavond laat gestaakt. Maandagochtend wordt er weer verder gezocht.

De brandweer heeft aan het oppervlak van het water gezocht naar de vrouw, maar niks gevonden. Waarschijnlijk had de vrouw een loodgordel om. Daarom zoeken de duikers verder op de bodem. 

Op het water én aan de kant waren urenlang veel hulpdiensten aanwezig. Rond halfnegen werd het duikteam van de politie opgeroepen om te komen zoeken. Rond negen uur werd de zoektocht stopgezet.

Ervaren
De vrouw is waarschijnlijk een ervaren snorkelaarster. Ze bleef wel vaker minutenlang onder water. Eigenaar van het Strandbad Bert Lavrijsen is erg geschrokken. Hij is sinds 1974 eigenaar van het bad en heeft nog nooit zoiets meegemaakt. Voor de twee aanwezige strandwachten wordt mogelijk Slachtofferhulp ingeschakeld, want ook zij zijn enorm geschrokken.

Het strandbad blijft maandag gesloten voor bezoekers zodat hulpdiensten alle ruimte hebben om te zoeken. 

Vrouw vermist in water strandbad Laco in Nuenen; duikteams op zoekprint corrigeer
Publicatie: zondag 15 juli 2018 - 19:15
Auteur: Roxanne Hazenberg | Rebecca Seunis