Vrouw die dood werd gevonden in Strandbad Nuenen overleed aan hartstilstand

NUENEN - Ze was een veel geziene gast bij het Laco Strandbad in Nuenen, de 49-jarige Eindhovense vrouw die maandagmiddag dood in het water werd gevonden. Een hartaanval tijdens het snorkelen werd haar fataal. De verslagenheid is groot bij de werknemers van het Strandbad. De vrouw was een graag geziene gast, die bijna dagelijks kwam snorkelen.

De vrouw was zondag aan het snorkelen met een loodgordel om, maar kwam niet meer boven water. Er werd direct een zoektocht opgestart, maar zonder succes. Maandag werd haar lichaam na bijna een dag zoeken met behulp van een sonarboot en duikers gevonden op de bodem van de plas. Haar lichaam is maandagavond onderzocht in het ziekenhuis. Daar bleek dat ze is overleden aan een acute hartstilstand.

Vrouw die dood in water Strandbad Nuenen lag overleed aan een hartstilstand

Passie voor snorkelen
"Dit had overal kunnen gebeuren, op het terras, of in een winkel", zegt beheerder Bert Lavrijsen van het Strandbad. Hij en zijn personeel zijn nog aan het bijkomen van de schrik. De vrouw was een graag geziene gast, die bijna dagelijks kwam snorkelen. "Zij was een geoefende watersporter, het was haar grote passie waar ze veel plezier aan beleefde", aldus Lavrijsen. De overleden vrouw leed aan hartfalen en epilepsie, maar artsen hadden haar toestemming gegeven om te watersporten. 

Rode Rozen
Haar man heeft zijn overleden vrouw dinsdagmorgen mogen herdenken bij de plas: "Hij ging zelf het water in en heeft op een paal, vlakbij de plek waar ze is gevonden een bosje rode rozen gelegd, dat was belangrijk voor de rouwverwerking", zegt Bert Lavrijsen.

Op de Facebookpagina van Laco Strandbad stromen de condoleances ondertussen binnen. 

De verslagenheid bij het personeel van Strandbad Nuenen is groot. Woensdagmorgen is er een bijeenkomst voor de medewerkers. Daar zal ook slachtofferhulp bij aanwezig zijn.  Ondanks de verslagenheid ging het Strandbad dinsdag weer gewoon open. 

'Veel te jong om te gaan'
Duiker Marcel kwam de vrouw vlak voor het fatale moment op zondag nog tegen: “Ze kwam naar ons toe en begon een praatje. Ze had het over haar liefde voor het snorkelen en ze liet wat foto’s zien die ze had gemaakt. Later hoorde ik dat ze vermist was.”

Hij is net als de medewerkers bij Laco Strandbad flink geschrokken: “Toen ze een praatje kwam maken dacht ik: oké, je vertelt wat dingetjes. Nu heeft dat gesprek opeens een hele andere lading gekregen.” In een post op Facebook deelde hij zijn schrik en medeleven met de familie: ‘Hoe hard kwam de klap nadat we hoorden dat er iemand vermist was, een snorkelaarster... mijn hart bonsde in mijn keel, toen ik het nieuws hoorde dat jij, lieve mevrouw, vermist werd. Een dag later vonden ze je, op de bodem van jouw mooie wereld, na je laatste snorkeltrip. Veel te jong was je om te gaan.’

 

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 17 juli 2018 - 17:52
Auteur: der Valk Tobias van