Explosie bij café in Oss: 'Het leek wel een handgranaat'

OSS - De bewoners van de Berghemseweg in Oss zijn in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een enorme knal bij Café Zaal 't Berghje. De politie heeft de omgeving rond de feestzaal in de straat afgezet. De feesten tijdens de Osse kermis kunnen gewoon doorgaan.

Ooggetuigen werden rond 01:00 uur opgeschrikt door de knal. "Het was echt een enorme knal. De ruiten van de naastgelegen woning liggen aan diggelen. Het leek wel een handgranaat", zegt een buurtbewoner. 

Schrik
Ook Kristian Westerveld, presentator van het radioprogramma Afslag Zuid op Omroep Brabant, hoorde een enorme klap. "Ik woon vlakbij en hoorde een hele harde knal. Zoiets heb ik nog nooit gehoord." Volgens Westerveld klonk het alsof een auto uit elkaar knalde. "Ik heb natuurlijk geen verstand van explosieven, maar hier is serieus spul aan te pas gekomen."

De eigenaar van het café liet aan een verslaggever van Omroep Brabant weten erg geschrokken te zijn. Hij heeft geen idee wie er achter de explosie zit.


Geplande feesten
Bij ’t Berghje staan komend weekeinde en dinsdag feesten op het programma. De gemeente Oss laat weten dat de feesten gewoon door kunnen gaan. Het café moet dan wel aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoen. "Wat die voorwaarden zijn zeggen we niet, het heeft met veiligheid te maken" laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De Osse coffeeshop De Jungle moest eerder dit jaar dicht toen er bij een schietpartij zeker twintig kogels werden afgevuurd op het pand.
LEES OOK: Beschoten coffeeshop in Oss moet dicht: ‘Dit was een gerichte aanslag'

De tekst gaat verder onder de tweet en video. 

 

De ravage na de knal aan de Berghemseweg

 

Volgens een buurtbewoner zouden mensen op een scooter iets gegooid hebben naar het huis naast de feestzaal en er toen snel vandoor zijn gegaan. De bewoners zaten op dat moment televisie te kijken.

"Ik zag de bewoners na de klap verbouwereerd op straat lopen", aldus Westerveld. "De ramen van café het Berghje en het woonhuis ernaast zijn eruit geblazen."

 

Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. De man die in het huis woont, is door ambulancepersoneel nagekeken. De EOD heeft onderzoek gedaan in Oss, meldt de politie. 

Ongeluk
De feestzaal kwam eerder in het nieuws na een ernstig ongeluk met Oud en Nieuw. Een 28-jarige vrouw werd toen aangereden vlakbij de feestzaal. 

LEES OOK: Beloning voor tip doorrijder Oss is verdubbeld naar 2000 euro, schokkende beelden online gezet

Het ging om de dochter van de eigenaar. De eigenaar loofde een beloning uit voor mensen die informatie hadden over het ongeluk. 

Bewoners buurt Oss opgeschrikt door explosie: 'Het leek wel een handgranaat'

 

print corrigeer
Publicatie: woensdag 15 augustus 2018 - 03:07
Auteur: Alice van der Plas