Gymzalen Boxmeer verwoest door brand, kinderdagverblijf in de buurt blijft vrijdag dicht

BOXMEER - In Boxmeer heeft donderdagnacht een grote brand gewoed in twee gymzalen van middelbare school Metameer. De gymzalen zijn door de brand verwoest. "We zijn enorm geschrokken", vertelt locatiedirecteur Maartje van de Kerkhof. "Komende maandag zouden onze leerlingen daar alweer moeten gaan gymmen. De timing is vreselijk."

Het vuur aan de Doctor Peelenstraat brak rond elf uur uit. De brandweer was met meerdere blusvoertuigen aanwezig. Op het terrein bij de gymzalen zitten verschillende scholen. Ook zit kinderdagverblijf 't Kleine Bolwerk  in de buurt. Dit blijft vrijdag dicht. Het is de brandweer gelukt te voorkomen dat de brand oversloeg van de gymzalen naar andere panden.

 

Wel is er in twee basisscholen en het kinderdagverblijf, die in één pand zitten, sprake van rookoverlast. De locatiemanager van het kinderdagverblijf mocht vrijdagochtend het gebouw nog niet in van de brandweer. Wel had ze gehoord dat er sprake is van rook- en waterschade. Voordat we in het Bolwerk kinderen kunnen opvangen, zal er dus eerst flink moeten worden schoongemaakt, vertelt ze onze verslaggever. 

De tekst gaat door onder de video.

 

Grote brand in gymzaal van school in Boxmeer

 

De kinderen die vrijdag naar het Bolwerk zouden komen, worden opgevangen bij een andere opvang in Boxmeer. Hierover werden de ouders vrijdagochtend direct geïnformeerd. Vrijdag viel het aantal kinderen dat naar de opvang zou komen nog mee. Het is immers nog vakantie. Maar maandag worden er op het kinderdagverblijf zeventig kinderen verwacht. De locatiemanager verwacht dat alle kinderen kunnen worden opgevangen, maar op welke locatie kan ze nog niet zeggen. 

Rookschade
De gemeente liet donderdagnacht al weten vrijdag te gaan bekijken of de naastgelegen basisschool De Bonckert maandag open kan. Dat geldt ook voor basisschool De Bakelgeert in hetzelfde gebouw. Een leraar van De Bakelgeert die vrijdag had gepland van alles te gaan doen ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar noemt de brand een 'rare wending'. 

Vrijdag aan het begin van de ochtend kon de gemeente nog niks zeggen over het wel of niet opengaan van de scholen. "De brandweer moet onderzoeken of het verantwoord is", liet een woordvoerder weten. Kunnen de scholen maandag niet open dan moet een alternatieve locatie worden gezocht. De gemeente hoopt hierover zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen geven.  


Renovatie
De gymzalen van de Metameer werden in de zomervakantie gerenoveerd. Die renovatie was bijna klaar. De gymzalen zitten vast aan een leegstaand schoolgebouw van Metameer. 

Ook aan de Rijkevoortseweg in Boxmeer woedde donderdagavond rond dezelfde tijd brand. Daar gaat om een clubgebouw van een plaatselijke motorcrossvereniging. 

LEES OOK: Clubhuis dat vrijwilligers bouwden door brand verwoest: 'Kortsluiting kan bijna niet'

Vrijdagochtend liet de politie weten ernstig rekening te houden met een verband tussen de twee branden.

 

Burgemeester Karel van Soest en de brandweer bekijken de schade, de ochtend na de grote brand in de gymzaal in Boxmeer.

 

 

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 17 augustus 2018 - 00:12
Auteur: Raymond Merkx | Sandra Kagie