Kiki Bertens nadert na toernooizege de top tien van de wereld

BREDA - Kiki Bertens heeft na haar toernooizege in Cincinatti afgelopen weekeinde de dertiende plaats op de wereldranglijst behaald. Dat is haar hoogste positie ooit.

Komende tijd kan ze verder omhoogkijken. De toptennisster uit Breda heeft bij het toernooi van New Haven en de US Open niets te verliezen. De top tien ligt met haar vorm binnen handbereik.

Vorig jaar strandde Bertens zowel in New Haven als in New York in de eerste ronde. De 26-jarige tennisster kan daardoor veel punten voor de wereldranglijst verzamelen als ze haar hoge niveau weet vast te houden in de Verenigde Staten.

Jelena Ostapenko staat momenteel tiende op de mondiale ranking en op punten niet ver van Bertens af. De Letse tennisster doet niet mee in New Haven. Bij de US Open van 2017 werd Ostapenko in de derde ronde uitgeschakeld en dit jaar heeft ze dus wat punten te verdedigen.

LEES OOK: Ongelooflijk! Kiki Bertens wint in Cincinnati na prachtige zege op nummer één Simona Halep

Bertens staat nu vierde in het lijstje van hoogst genoteerde Nederlandse tennissters op de wereldranglijst aller tijden. Brenda Schultz was de laatste speelster namens Oranje die bij de beste tien tennissters van de wereld behoorde. In mei 1996 bereikte Schultz haar hoogste mondiale ranking: negende.

Hardcourt
Na haar eerste titel op hardcourt begint Bertens normaal gesproken op dinsdag aan het WTA-toernooi in New Haven. In de eerste ronde wacht de Estse Anett Kontaveit. In Cincinnati versloeg Bertens de nummer 28 van de wereld nog. Twee jaar geleden was Kontaveit in de eerste ronde van New Haven wel te sterk voor Bertens.

print corrigeer
Publicatie: maandag 20 augustus 2018 - 18:16
Auteur: Frits van Otterdijk