Mark van Bommel vindt PSV niet de favoriet tegen BATE Borisov

BORISOV - PSV-coach Mark van Bommel vindt niet dat zijn ploeg dinsdagavond als favoriet aan de tweestrijd tegen BATE Borisov begint. "BATE speelde de laatste jaren vaker in de Champions League dan PSV."

De oefenmeester stelt dat van onderschatting tegen de Wit-Russische formatie geen sprake kan zijn. "Dit wordt een moeilijke wedstrijd tegen een lastige tegenstander. Wij moeten het als PSV van het team hebben en moeten daarom ons eigen niveau zien te halen."

Er staat voor PSV niet alleen sportief maar ook financieel het nodige op het spel. De Eindhovenaren hebben twintig miljoen euro te verliezen als ze het hoofdtoernooi van de Champions League niet halen. "Ik houd me niet met de financiën bezig", aldus Van Bommel. "Ik ben er voor het sportieve en we willen niets liever dan de groepsfase halen en dan zes duels op topniveau spelen."

PSV begint met een vrijwel fitte selectie aan het duel in Wit-Rusland. De aftrap is morgenavond om 21.00 uur (Nederlandse tijd). Aanvoerder Luuk de Jong vertelde maandagavond tijdens een persconferentie dat hij de beelden van BATE nog gaat bekijken. "We zullen een goede uitgangspositie moeten zien te halen. We hebben geleerd van de uitschakeling van vorig jaar." Toen vloog PSV er in de voorronde van de Europa League uit tegen Osijek.

LEES OOK: PSV geland in Wit-Rusland: 'Duels met BATE gaan om twintig miljoen euro'

PSV speelt tegen BATE Borisov, een verslag vanuit Wit-Rusland


print corrigeer
Publicatie: maandag 20 augustus 2018 - 19:20
Auteur: Joost van Erp