Man berooft hoogbejaarde schoonmoeder van Rianne, politie waarschuwt voor babbeldieven

TILBURG - Babbeldieven zijn momenteel erg actief in Tilburg en omgeving. Zo werd de hoogbejaarde schoonmoeder van Rianne onlangs bestolen van haar juwelen. Ze was om de tuin geleid door een babbeldief.

"Opgelet: mijn schoonmoeder is net beroofd", schrijft Rianne. Haar hoogbejaarde schoonmoeder liet woensdagavond een man binnen die in eerste instantie waarschuwde voor een overstroming. 

"Een man sloeg op de ramen en zei dat er boven een overstroming was. Mijn schoonmoeder van bijna 80 jaar deed helaas de deur open." De babbeldief wist zo flink wat juwelen mee te nemen: een gouden ketting, gouden armband, horloge, trouwring en een gouden ring met diamant.

Opvallend veel Tilburgse babbeldieven
De schoonmoeder van Rianne is zeker niet de enige in Tilburg die is beroofd door een babbeldief. Volgens de politie komen er opvallend veel meldingen binnen. Ze heeft daarom vijf tips opgesteld om mensen te waarschuwen voor babbeldieven: 

 • Alert bij vreemden;
  Laat geen onbekenden binnen en doe de deur niet open, waarschuwt de politie. Praat via een raampje of met een kierstandhouder.
 • Alert bij pinnen;
  Scherm de toetsen af tijdens het pinnen in de winkel of in de supermarkt.
 • Wees alert op straat;
  Als iemand de weg vraagt, kan dat al verdacht zijn, zegt de politie. Dat is volgens hen een veelgebruikte smoes. Met een smartphone is de weg vragen tegenwoordig nauwelijks nog nodig.
 • Vertrouw op gevoel;
  Als het niet goed voelt, dan is het dat vaak ook niet. Als iemand het niet vertrouwt, kan 112 worden gebeld, zegt de politie.
 • Pas je bankrekening aan;
  Al het geld dat je niet nodig hebt, kun je overboeken van je betaalrekening naar je spaarrekening.
print corrigeer
Publicatie: donderdag 13 september 2018 - 14:42
Gewijzigd: zaterdag 15 september 2018 - 20:20
Auteur: Edwin Vossen