Ondergrondse wietkwekerij maakt tongen los op sportpark in Eindhoven: 'Echt slim is het niet'

EINDHOVEN - Een wietgeur hebben ze nooit geroken en van de wietplantage hebben ze ook niets gemerkt. Een paar senioren slaan donderdagmorgen een balletje op Sportpark Bokt in Eindhoven. Woensdag rolde de politie pal naast het sportpark een ondergrondse wietkwekerij op. De tennissers zijn niet verbaasd. "Je kijkt nergens meer van op in Nederland."

Van de kwekerij is een dag later geen spoor meer te bekennen. De plantage met 250 plantjes zat verstopt in een kuil van zestien vierkante meter in de bosjes. Medewerkers van de gemeente Eindhoven kwamen de plantage op het spoor tijdens onderhoudswerkzaamheden, na klachten over knipperende lampen. 

Ze zagen een opvallende stroomkabel, die werd gebruikt om stroom af te tappen. Toen ze de kabel volgden kwamen ze uit bij de plantage in de bosjes.

Niet zo slim
Van Tennisvereniging Bokt is illegaal water afgetapt voor de wietkweek, zegt tennisser Mat Melis. "Daar merk je niets van. Ik heb vroeger bij een nutsbedrijf gewerkt en weet er dus wel wat vanaf. Op een sportpark is zo'n groot vermogen aan stroom, dat beetje dat wordt afgetapt merk je niet. Maar aangezien hier zoveel mensen komen is het wel een vreemde plek voor een wietplantage. Echt slim is het niet, dit moest natuurlijk een keer uitkomen."

Een andere tennisser vindt het een slechte zaak, een wietplantage bij een sportpark. "Zeker omdat hier zoveel jeugd komt sporten." Een andere sportieve senior denkt dat de daders vermoedden dat de plantage nooit gevonden zou worden. 

De politie heeft nog geen idee wie achter de wietplantage bij het sportpark zit. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

print corrigeer
Publicatie: donderdag 13 september 2018 - 15:37
Gewijzigd: vrijdag 14 september 2018 - 09:57
Auteur: Rene van Hoof