ME ingezet bij babyfeestje Den Bosch

DEN BOSCH - De politie heeft zondagavond een half peloton ME ingezet bij een woonhuis aan het Gaasterland in de Maaspoort in Den Bosch. Zij moesten agenten bijstand bieden die daar waren mishandeld en bedreigd door dertig mensen. Die vierden de eerste verjaardag van een baby.

Het verjaarsfeest voor baby Daan werd gehouden met een professionele geluidsinstallatie in de tuin van het huis. Veel buurtbewoners klaagden bij de politie over het harde geluid. Rond half zeven kwamen acht agenten kijken en troffen ongeveer dertig feestvierders aan, waarvan een aantal beschonken was.

De groep feestenden keerde zich tegen de politie. Er werd geduwd, getrokken, geslagen en gedreigd en iemand stuurde een vechthond op de agenten af. Uit vrees voor een veldslag trok de politie zich terug. Volgens de politie voelden de agenten zich bijzonder bedreigd.

Ouders baby nog drie dagen vast
Tegen middernacht kwamen de agenten terug met een half peloton ME'ers. Zij hielden een 39-jarige man, een 38-jarige vrouw en een 17-jarige jongen aan. Een vrouw die later verhaal kwam halen op het politiebureau, werd ook gearresteerd.

Onder de arrestanten zijn ook de ouders van het jarige kind. De arrestanten zitten nog zeker drie dagen vast. Het jongetje is elders ondergebracht. De politie verwacht de komende dagen nog zeker drie aanhoudingen te doen.

Reactie oma Hendriks
Ann Hendriks, de oma van baby Daan, noemt de inval van de ME zwaar overdreven. Volgens haar forceerden de ME'ers de voordeur terwijl het feestje al zeker een uur afgelopen was en er nog maar vijf mensen binnen waren. Eerder op de avond is er door de gasten wel gescholden op de politie, maar is er geen geweld gebruikt, zegt oma Hendriks. De tante van de baby werd later op het bureau aangehouden toen zij daar zou zijn gaan infomeren naar het lot van de drie arrestanten.

print corrigeer
Publicatie: maandag 30 oktober 2006 - 10:46