Toch nog zorg in ziekenhuis Bernhoven

OSS - Inwoners van Oss en Veghel kunnen ook na 2012 voor zorg terecht in de gebouwen van ziekenhuis Bernhoven in deze plaatsen. Ze hebben de afgelopen jaren geprotesteerd tegen sluiting van hun ziekenhuizen door de nieuwbouw van het fusieziekenhuis, dat over vijf jaar in Uden wordt geopend.

De Raad van Bestuur van het ziekenhuis heeft deze week besloten dat er in Oss en Veghel een zogeheten Poliklinisch en Diagnostisch Centrum komt. Daar kunnen inwoners van Oss en Veghel ook in de toekomst terecht voor bezoek aan een medisch specialist of onderzoek laten doen. Dat was ook wat de meeste patienten wilden behouden in hunn woonplaats, zo bleek vorig jaar uit een enquête.


De huidige ziekenhuisgebouwen zullen hiervoor tijdelijk beschikbaar zijn. Over een definitieve locatie van het PDC Bernhoven wordt nog gesproken met de gemeenten Oss en Veghel. De ziekenhuisleiding heeft over de toekomstige zorg in Oss en Veghel ook overleg gehad met huisartsen en medisch specialisten.

 
Uit een onderzoek, vorig jaar zomer, naar de wensen en verwachtingen van patiënten bleek dat zij vooral onderzoek en spreekuren van medisch specialisten in hun woonplaatsen willen behouden. In het PDC Bernhoven zullen ook andere zorginstanties worden opgenomen, maar hierover moeten nog afspraken worden gemaakt met de gemeenten Oss en Veghel.
print corrigeer
Publicatie: donderdag 13 september 2007 - 15:03