Bots-zanger Hans Sanders overleden

Hans Sanders Hans Sanders

EINDHOVEN - Hans Sanders, zanger van de Brabantse band Bots, is overleden. Dat hebben de overige bandleden zaterdagavond bevestigd. Sanders was al geruime tijd ernstig ziek. Hij werd 61 jaar oud.

De band Bots was vooral bekend van hun hit 'Zeven dagen lang' uit 1976, waarmee het in Nederland, België en Duitsland ongekend succesvol was. Het laatste optreden van Bots was op 19 januari van dit jaar in De Lievenkamp in Oss. Enkele maanden daarna kreeg Sanders te horen dat hij ongeneeslijk ziek was.

De band was de laatste maanden bezig met een laatste cd. Sanders zong daarvan nog enkele nummers in. De overige bandleden gaan nu op zoek naar gastzangers voor de overige nummers.

Sanders werd geboren in Den Bosch en verhuisde later naar Eindhoven.
 
Bots bestaat nu 31 jaar en was druk bezig met de opnamen voor een nieuwe cd. Alleen de zangpartijen van Hans Sanders ontbraken nog. Volgens studio Markant in Heeze komt de cd toch uit, bedoeld als monument. Er wordt dan gebruik gemaakt van proefopnamen van Sanders' zangpartijen. Mocht dit niet lukken dan zullen de anderen de liedjes inzingen.

Printen
Corrigeren
Publicatie: zaterdag 3 november 2007 - 19:52

Reacties (1)


Weer een geval van jeugdsentiment wat verloren is gegaan.
Ik leef mee met de nabestaande en wens hun heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd
03-11-2007 om 20:51 uur | acjheijmans

  • Reageren op dit artikel

  • Dit bericht is gearchiveerd, waardoor het niet meer mogelijk is om te reageren.