Toon de volgende nieuwsrubrieken:

 

Weerkaartje

Weerbeeld donderdag 24 april

Vanmiddag schijnt soms de zon, maar vooral in het noord en oosten van Brabant kan ook een pittige regen- of onweersbui vallen. Vanavond doven de buien geleidelijk uit en klaart het op. Het koelt vannacht af tot rond 11 graden. Morgen is het zonnig en warm, 23 of 24 graden. Op Koningsdag kan er tegen de avond weer een bui vallen.

  • 18:07 Haase kwartfinalist in Boekarest BOEKAREST (ANP) - Robin Haase heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi in Boekarest. Op het gravel in de Roemeense hoofdstad was de 27-jarige Hagenaar in de tweede ronde te sterk voor de als tweede geplaatste Rus Michail Joezjni: 6-3 6-3.
  • 17:56 Unilever zorgt voor klein verlies op Damrak AMSTERDAM (ANP) - Tegenvallende kwartaalcijfers van met name Unilever zorgden donderdag voor lichte verliezen op de beurs in Amsterdam. Elders in Europa werden wel overwegend bescheiden winsten geboekt na beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse technologiebedrijven Apple en Facebook.
  • 17:45 OESO: versterk de Nederlandse economie DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie herstelt langzaam van de recessie van de afgelopen jaren. Door de matige groei in de rest van de eurozone blijft het echter van groot belang om de kracht van de economie te versterken. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een donderdag gepubliceerd rapport.
  • 17:41 Greipel maakt rentree in Turkije RIJSWIJK (ANP) - André Greipel maakt zondag, een maand na zijn zware val in Gent-Wevelgem, zijn rentree in het internationale wielercircuit. De Belgische ploeg Lotto-Belisol heeft de Duitse topsprinter opgenomen in de selectie voor de Ronde van Turkije, waarin hij vorig jaar nog twee ritzeges boekte en een dag in de leiderstrui mocht fietsen.
  • 17:38 Oad kost garantiefonds miljoenen ROTTERDAM (ANP) - Het faillissement van reisonderneming Oad Groep heeft Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) 17 miljoen euro gekost. Het geld is uitgekeerd als schadeloosstelling aan consumenten die een reis hadden geboekt bij Oad.
  • 17:34 Abdullah stevent af op klinkende overwinning KABUL (ANP) - De Afghaanse kandidaat Abdullah Abdullah stevent af op een klinkende overwinning in de presidentsverkiezingen, maar er zal waarschijnlijk wel een tweede ronde nodig zijn. Na het tellen van ongeveer 80 procent van de stemmen had Abdullah donderdag 43,8 procent verzameld, meldde nieuwszender Al Jazeera. Een absolute meerderheid is vereist om in één keer te worden gekozen.
  • Bekijk meer ANP nieuws