Help

De internetredactie verzamelt op deze pagina alle veelgestelde vragen met antwoorden.In het eerste gedeelte vind je de vragen over deze website, in het tweede gedeelte vragen over aanmelden en inloggen op de website en in het derde deel algemene vragen over Omroep Brabant.


Vragen over deze website

Met welke browser kan ik jullie site het beste bekijken?
De website van Omroep Brabant is gebouwd volgens de zogeheten W3C-standaard. Dat betekent dat de website met vrijwel elke moderne browser te bekijken is: IE10, IE11, Firefox, Chrome, Safari en Opera. Wel kan het zijn dat specifieke functionaliteiten het in de ene browser beter doen dan de andere. De browser IE6 wordt niet meer ondersteund.

Welk programma heb ik nodig om op deze site radio te kunnen luisteren of televisiebeelden te kunnen kijken?
Om audio of video te kunnen afspelen, heb je een Adobe Flash Player nodig.

De kwaliteit van de audio en video is niet geweldig. Hoe komt dat?
De kwaliteit van beeld en geluid is sterk afhankelijk van je internetverbinding. Hoe sneller de verbinding (ADSL, kabel of glasvezel) des te beter de kwaliteit van alle audio en video op de site.

Vragen over Omroep Brabant

Kan ik een kopie krijgen van een uitgezonden item/programma?
Het is inderdaad mogelijk om tegen betaling kopieën van de (meeste) uitzendingen te laten maken bij Omroep Brabant. Daarbij geldt het volgende:
• De bewuste uitzending mag niet langer dan drie maanden geleden zijn uitgezonden.
• Een verzoek kan telefonisch worden ingediend bij de receptionistes van Omroep Brabant: 040 – 294 94 94. Zij kunnen je ook informeren over de voorwaarden.
• Je moet vooraf geld overmaken op rekeningnummer 95.53.23.185 (cd) of 96.95.87.201 (dvd), ter attentie van Stichting Regionale Omroep Brabant in Son. Vergeet niet je adres duidelijk te vermelden. De huidige kosten voor een kopie zijn: € 30,- voor een dvd, € 12,50 voor een cd. Beide tarieven zijn inclusief btw, handling- en verzendkosten.
• De opnames mogen alleen voor privé-doeleinden worden gebruikt.
• Het kan voorkomen dat we sommige beelden niet kunnen leveren, omdat de rechten voor die beelden bij een ander dan de omroep liggen.

Wat moet ik doen als ik een persbericht geplaatst wil zien?
Alle persberichten kunnen worden gericht aan Omroep Brabant, Nieuwsredactie, Postbus 108, 5600 AC Eindhoven. Mailen kan natuurlijk ook: nieuws@omroepbrabant.nl. De nieuwsredactie maakt een selectie en bepaalt vervolgens wat we kunnen doen met het ingekomen bericht.

NB: Je krijgt alleen een bevestiging van ontvangst (bij email is dat een standaard-antwoord); je krijgt GEEN tegenbericht met daarin een mededeling waarin staat wat er met het bericht gebeurt. We kunnen dan ook geen enkele garantie geven dat je bericht inderdaad gebruikt wordt voor een van de media van Omroep Brabant (radio, televisie, internet, teletekst).

Wat was de titel/uitvoerende artiest van het nummer dat op Omroep Brabant Radio werd gedraaid?
De platenlijst wordt na iedere uitzending geplaatst op deze website. Klik daarvoor in het hoofdmenu onder ‘Radio’ op ‘Playlist’ of bekijk de pagina hier.

Mag ik wat meer informatie over de programma’s van Omroep Brabant?
Daarvoor kun je bellen met 040 – 294 94 94. Mailen kan ook. Klik daarvoor op de knop Contact rechts onderaan deze pagina.

Waar kan ik de programmering van Omroep Brabant opvragen?
Per email: info@omroepbrabant.nl of per post: Omroep Brabant, afdeling Marketing en Communicatie, Postbus 108, 5600 AC Eindhoven.
Verder is de programmering ook terug te vinden op www.omroepbrabant.nl, op de teletekst-pagina’s van Omroep Brabant en in diverse dag- en nieuwsbladen en omroepgidsen.

Waar kan ik de frequenties van Omroep Brabant opvragen?
De ether- en kabelfrequenties staan op internet (maar kabelfrequenties zijn altijd onder voorbehoud: tussentijds kunnen wijzigingen optreden. Neem daarvoor contact op met je kabelexploitant). Klik in het hoofdmenu onder ‘Radio’ of ‘Televisie’ op ‘Frequenties’.

Zijn er mogelijkheden voor excursies bij Omroep Brabant?
Ja, die zijn er in beperkte mate. Aanvragen via de receptie (040 – 294 94 94) of per email. Klik daarvoor op de knop Contact rechts onderaan deze pagina.

Waar kan ik terecht met klachten, suggesties, etc. in verband met de programmering van Omroep Brabant?
Per post: Omroep Brabant, afdeling Marketing en Communicatie, Postbus 108, 5600 AC Eindhoven of telefonisch: 040 – 294 94 94. Per email: Klik daarvoor op de knop Contact rechts onderaan deze pagina.
De afdeling Marketing en Communicatie buigt zich over je klacht, suggestie, tip, etc. en zorgt indien mogelijk voor een oplossing.

Waar kan ik mijn (open) sollicitatie naartoe sturen/mailen?
Per post: Omroep Brabant, afdeling HR, Postbus 108, 5600 AC Eindhoven of per email. Klik daarvoor op de knop Contact rechts onderaan deze pagina.