Organisatie

Missie
Omroep Brabant heeft als missie Brabanders te verbinden met Brabant. Objectief, betrouwbaar en eigentijds met als resultaat dat je als Brabander goed geïnformeerd mee kunt praten en verbonden blijft met je eigen provincie. Onze pay-off ‘Het Gevoel van Hier’ sluit hier bij aan.

Media
Dagelijks luisteren meer dan 200.000 Brabanders naar onze radiozender en kijken er zo’n 500.000 naar onze tv-programma's*.

Maandelijks heeft Omroep Brabant ruim 17.000.000 internetbezoeken op de responsive site en de apps. 

Via de Android, iPhone en iPad-apps is de belangrijkste content van Omroep Brabant ook mobiel te bekijken en beluisteren. Via social media is Omroep Brabant te volgen op Twitter via @omroepbrabant en via Facebook op facebook.com/omroepbrabant. Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via TV als via de website te bekijken.

Programmering
Nieuws en achtergronden bij het nieuws staan centaal in de programmering. Daarnaast besteden we veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied. Maar liefst 27 evenementen, van Paaspop tot Festyland, van Carnaval tot Bloemencorso Zundert, krijgen uitgebreid aandacht via al onze media. Onze actuele programmering voor TV en Radio vind je op
omroepbrabant.nl/televisie en omroepbrabant.nl/radio.

Organisatie
Bij Omroep Brabant werken zo'n 250 mensen, van wie ongeveer 150 in vaste dienst. Het bestuur van de omroep wordt gevormd door de directeur. Daarnaast is er een Raad van Toezicht en een Stichtingsraad, waarin de belangrijkste maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen in de provincie vertegenwoordigd zijn. Het provinciebestuur toetst of het bestuur ook daadwerkelijk representatief is

Locaties
De hoofdstudio staat op het Science Park Eindhoven in Son. Daarnaast kent de omroep nog een vestiging in Breda en is er een studio ingericht in het Provinciehuis te Den Bosch. 

Financiering
De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen, zo'n 20% van het totale budget wordt verkregen middels reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).

Publieke omroep
Als publieke omroep heeft Omroep Brabant zich te houden aan de voorschriften uit de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Brabant.

Calamiteitenzender
Omroep Brabant is ook de calamiteitenzender van de provincie. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit, de inwoners van Brabant te informeren middels boodschappen die Omroep Brabant onverkort en integraal dient uit te zenden. 

Jaarverslagen
Hieronder staan de meeste recente jaarverslagen met daarin ook de officiële gegevens van Stichting Regionale Omroep Brabant.

Jaarverslag 2013
Jaarverslag 2012
Jaarverslag 2011
Jaarverslag 2010
Jaarverslag 2009
Jaarverslag 2008
Jaarverslag 2007

Omroep Brabant anno 2014

Omroep Brabant in 1976


(bron: Eindhoven in Beeld)

 

* Bron: Newcom Research mei 2013