Organisatie

Missie
Omroep Brabant heeft als missie ‘We maken relevante verhalen die jou raken, elke dag opnieuw. Zo weet je wat bij ons in Brabant leeft. We zijn nieuwsgierig naar jouw verhaal. Onze pay-off ‘Het Gevoel van Hier’ sluit hier bij aan.

MediaMediacijfers Omroep Brabant:

  • Ruim 342.000 radioluisteraars per dag
  • Ruim 555.000 tv-kijkers per dag
  • Bijna 865.000 online bezoeken (website en apps) per dag
  • Ruim 214.000 fans op Facebook
  • Ruim 208.000 volgers op Twitter
  • Ruim 36.000 volgers op Instagram
  • Ruim 48.000 abonnees op YouTube

* Laatste update: februari 2018. Bronnen: Newcom Research, comScore (NOS), Google Analytics, Facebook, Twitter, Instagram


Via de Android, iPhone en iPad-apps is de belangrijkste content van Omroep Brabant ook mobiel te bekijken en beluisteren. Via social media is Omroep Brabant te volgen op Twitter via @omroepbrabant en via Facebook op facebook.com/omroepbrabant. Tot slot zijn onze teletekstpagina’s zowel via TV als via de website te bekijken.

Programmering
Nieuws en achtergronden bij het nieuws staan centaal in de programmering. Daarnaast besteden we veel aandacht aan evenementen, zowel op sport- als op cultuurgebied. Uiteenlopende evenementen, van Paaspop tot Festyland, van Carnaval tot Bloemencorso Zundert, krijgen uitgebreid aandacht via al onze media. Onze actuele programmering voor TV en Radio vind je op
omroepbrabant.nl/televisie en omroepbrabant.nl/radio.

Organisatie
Bij Omroep Brabant werken zo'n 230 mensen, van wie ongeveer 130 in vaste dienst. Het bestuur van de omroep wordt gevormd door de directeur. Daarnaast is er een Raad van Toezicht en een Stichtingsraad, waarin de belangrijkste maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen in de provincie vertegenwoordigd zijn. Het provinciebestuur toetst of het bestuur ook daadwerkelijk representatief is

Locaties
De hoofdstudio staat op het Science Park Eindhoven in Son. Daarnaast kent de omroep nog een vestiging in Breda en is er een studio ingericht in het Provinciehuis te Den Bosch. 

Financiering
De omroep wordt grotendeels betaald uit publieke middelen, zo'n 20% van het totale budget wordt verkregen middels reclamegelden en andere bronnen (bijvoorbeeld sponsoring).

Publieke omroep
Als publieke omroep heeft Omroep Brabant zich te houden aan de voorschriften uit de Mediawet. Dat betekent onder andere dat vijftig procent van de programmering betrekking moet hebben op informatie, educatie en cultuur uit Brabant.

Calamiteitenzender
Omroep Brabant is ook de calamiteitenzender van de provincie. Autoriteiten kunnen de zender opeisen om tijdens een calamiteit, de inwoners van Brabant te informeren middels boodschappen die Omroep Brabant onverkort en integraal dient uit te zenden. 

Jaarverslagen
Hieronder staan de meeste recente jaarverslagen met daarin ook de officiële gegevens van Stichting Regionale Omroep Brabant.

Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015
Jaarverslag 2014


Omroep Brabant in 1976


(bron: Eindhoven in Beeld)