11:17

Tegenvaller voor Weg van de Toekomst: lichtgevende lijnen werken niet

De N329 gloeit even niet (Foto: studioroosegaarde.net)

OSS - De Glowing Lines op de Weg van de Toekomst in Oss gloeien niet meer. Dat meldt de lokale omroep Dtv uit Oss. De lijnen zijn volgens ontwikkelaar Heijmans gevoelig voor vocht. Daardoor is de proef met de gloeiende lijnen op de N329 tijdelijk stopgezet. Lees verder »

 Investeren in provinciale wegen scheelt honderden verkeersdoden  - DEN BOSCH  - De provincie kan het aantal verkeersdoden fors terugbrengen door te investeren in provinciale wegen. Dat zegt de ANWB in een rapport dat vrijdag aan provinciebestuurder Ruud van Heugten is overhandigd. Volgens de ANWB kan een investering van 220 miljoen euro over de komende twintig jaar 1762 slachtoffers schelen.

DEN BOSCH - De provincie kan het aantal verkeersdoden fors terugbrengen door te investeren in provinciale wegen. Dat zegt de ANWB in een rapport dat vrijdag aan provinciebestuurder Ruud van Heugten is overhandigd. Volgens de ANWB kan een investering van 220 miljoen euro over de komende twintig jaar 1762 slachtoffers schelen. Lees verder »

Drie schapen doodgereden in wei in Veghel - VEGHEL  - Een automobilist heeft donderdagavond drie schapen doodgereden in Veghel. Hij reed met zijn auto op de ventweg van de Oude Bosscheweg, toen hij ter hoogte van de Scheifelaar een bocht miste. Daardoor kwam hij in de wei met schapen terecht.

VEGHEL - Een automobilist heeft donderdagavond drie schapen doodgereden in Veghel. Hij reed met zijn auto op de ventweg van de Oude Bosscheweg, toen hij ter hoogte van de Scheifelaar een bocht miste. Daardoor kwam hij in de wei met schapen terecht. Lees verder »

Eerwraak neemt toe: ruim 80 gevallen in Brabant en Zeeland - BREDA - 
In Brabant en Zeeland waren in 2013 80 meldingen van eerwraak. In totaal is er in Nederland 506 keer melding gemaakt van eerwraak, een toename. In 2012 waren 492 meldingen.

BREDA - In Brabant en Zeeland waren in 2013 80 meldingen van eerwraak. In totaal is er in Nederland 506 keer melding gemaakt van eerwraak, een toename. In 2012 waren 492 meldingen. Lees verder »

Speel je eigen act tijdens Playful Arts Festival in Den Bosch - DEN BOSCH - Meestal spelen geboekte acts op festivals een grote rol van betekenis, maar op het Playful Arts Festival in Den Bosch kan iedereen meedoen. De organisatie van het evenement in de WII-fabriek vraagt kunstenaars, geheel tegen de traditie in, zichzelf aan te melden.

DEN BOSCH - Meestal spelen geboekte acts op festivals een grote rol van betekenis, maar op het Playful Arts Festival in Den Bosch kan iedereen meedoen. De organisatie van het evenement in de WII-fabriek vraagt kunstenaars, geheel tegen de traditie in, zichzelf aan te melden. Lees verder »

Schuimlaag in sloot Uden door stoffen uit bedrijf - UDEN - De oorzaak van de raadselachtige schuimlaag in een sloot in Uden is gevonden. In februari zat de sloot naast de Lippstadtsingel plots vol schuim. De schuimlaag was een paar kilometer lang en liep richting de beek De Leijgraaf.

UDEN - De oorzaak van de raadselachtige schuimlaag in een sloot in Uden is gevonden. In februari zat de sloot naast de Lippstadtsingel plots vol schuim. De schuimlaag was een paar kilometer lang en liep richting de beek De Leijgraaf. Lees verder »

Bewoner (28) aangehouden voor brandstichting in flat Den Bosch - DEN BOSCH - In een flat aan het Sweelinckplein in Den Bosch is donderdagochtend een woning volledig uitgebrand. De 28-jarige bewoner van het appartement is elders in de stad aangehouden voor brandstichting. Vanwege de rookschade werd een groot deel van de flat ontruimd. In de middag mochten de bewoners weer naar huis.

DEN BOSCH - In een flat aan het Sweelinckplein in Den Bosch is donderdagochtend een woning volledig uitgebrand. De 28-jarige bewoner van het appartement is elders in de stad aangehouden voor brandstichting. Vanwege de rookschade werd een groot deel van de flat ontruimd. In de middag mochten de bewoners weer naar huis. Lees verder »

Ruim twintig aangiften van autovernielingen aan Kouwenberg in Cuijk - CUIJK - In Cuijk zijn afgelopen weekend diverse auto’s vernield. Er is 21 keer aangifte gedaan. De schade bestaat uit vernielde spiegels en ruitenwissers.

CUIJK - In Cuijk zijn afgelopen weekend diverse auto’s vernield. Er is 21 keer aangifte gedaan. De schade bestaat uit vernielde spiegels en ruitenwissers. Lees verder »

Werkstraf voor speler FC Schadewijk Oss na schoppartij bij SES Langenboom - DEN BOSCH - Michael G. uit Oss hoeft niet de cel in voor de mishandeling op het voetbalveld van SES Langenboom. De rechter legde hem 160 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op. Justitie noemde de mishandeling poging tot doodslag, maar volgens de rechtbank is dat niet bewezen.

DEN BOSCH - Michael G. uit Oss hoeft niet de cel in voor de mishandeling op het voetbalveld van SES Langenboom. De rechter legde hem 160 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden op. Justitie noemde de mishandeling poging tot doodslag, maar volgens de rechtbank is dat niet bewezen. Lees verder »

Nieuw slachtoffer Jos de G. meldt zich,  vrouw werd in 1987 verkracht  - DEN BOSCH - Er heeft zich opnieuw een slachtoffer gemeld bij justitie die beweert te zijn verkracht door Jos de G. De betreffende vrouw claimt dat ze in 1987 door de 47-jarige Helmonder van de fiets werd getrokken, in een bos werd gesleurd en werd verkracht. Dat meldt officier van justitie Erna Vrijhoeven donderdag voor de rechtbank in Den Bosch.

DEN BOSCH - Er heeft zich opnieuw een slachtoffer gemeld bij justitie die beweert te zijn verkracht door Jos de G. De betreffende vrouw claimt dat ze in 1987 door de 47-jarige Helmonder van de fiets werd getrokken, in een bos werd gesleurd en werd verkracht. Dat meldt officier van justitie Erna Vrijhoeven donderdag voor de rechtbank in Den Bosch. Lees verder »

Den Bosch wordt veiliger, maar inwoners voelen zich niet veiliger - DEN BOSCH - Den Bosch wordt veiliger, maar dit ervaren inwoners van de stad nog niet zo. Bosschenaren geven hun buurt als het gaat om het gevoel van veiligheid gemiddeld een 6,7. Een cijfer dat vergelijkbaar is met twee jaar geleden. De beoordeling door bewoners van de wijk Hambaken blijft hier met een 4,8 enorm bij achter.

DEN BOSCH - Den Bosch wordt veiliger, maar dit ervaren inwoners van de stad nog niet zo. Bosschenaren geven hun buurt als het gaat om het gevoel van veiligheid gemiddeld een 6,7. Een cijfer dat vergelijkbaar is met twee jaar geleden. De beoordeling door bewoners van de wijk Hambaken blijft hier met een 4,8 enorm bij achter. Lees verder »

« Vorige pagina
1 2 3