10:24

'Het Zuide(n)': Gerard en Gé brengen loflied op Brabant en Limburg met Philharmonie Zuidnederland

Gerard en Gé voor Philharmonie Zuidnederland

SON - Gerard van Maasakkers en zijn Limburgse collega-zanger Gé Reinders hebben donderdagmorgen bij Omroep Brabant en L1, de regionale omroep in Limburg ,voor het eerst hun nieuwe nummer 'Het Zuide(n)' laten horen. De twee zangers schreven het nummer samen voor de tournee die ze in juni gaan maken met Philharmonie Zuidnederland. Lees verder »

Advocaat Jos de G. wil second opinion op gevonden DNA-spoor op Nicole van den Hurk - DEN BOSCH - Job Knoester, de advocaat van moordverdachte Jos de G, oppert voor een second opinion op het getroffen DNA-spoor. Dat laat de advocaat donderdag weten tijdens de eerste zitting in de rechtbank in Den Bosch. De G. uit Helmond werd in januari aangehouden voor de moord en verkrachting van Nicole van den Hurk uit Eindhoven.

DEN BOSCH - Job Knoester, de advocaat van moordverdachte Jos de G, oppert voor een second opinion op het getroffen DNA-spoor. Dat laat de advocaat donderdag weten tijdens de eerste zitting in de rechtbank in Den Bosch. De G. uit Helmond werd in januari aangehouden voor de moord en verkrachting van Nicole van den Hurk uit Eindhoven. Lees verder »

Rijkswaterstaat: hef inhaalverbod vrachtwagens gedeeltelijk op - BREDA - Rijkswaterstaat wil op sommige trajecten het inhaalverbod gedeeltelijk opheffen om de veiligheid te verbeteren. Het gaat om plekken waar anders colonnevorming ontstaat, een lange rij vrachtwagens waarlangs gewone auto s bijna niet langs de snelweg erop of eraf kunnen.

BREDA - Rijkswaterstaat wil op sommige trajecten het inhaalverbod gedeeltelijk opheffen om de veiligheid te verbeteren. Het gaat om plekken waar anders colonnevorming ontstaat, een lange rij vrachtwagens waarlangs gewone auto's bijna niet langs de snelweg erop of eraf kunnen. Lees verder »

Bestuurscrisis Severinus Veldhoven, zorgvakbonden stellen ultimatum - VELDHOVEN - Er is een bestuurscrisis gaande bij zorgorganisatie Severinus uit Veldhoven. Er zou sprake zijn van een  angstcultuur  onder de werknemers. De zorgvakbonden NU 91, CNV Publieke Zaak en FBZ hebben een ultimatum gesteld.  Doorgaan op de huidige manier is geen optie , aldus NU 91.

VELDHOVEN - Er is een bestuurscrisis gaande bij zorgorganisatie Severinus uit Veldhoven. Er zou sprake zijn van een 'angstcultuur' onder de werknemers. De zorgvakbonden NU'91, CNV Publieke Zaak en FBZ hebben een ultimatum gesteld. "Doorgaan op de huidige manier is geen optie", aldus NU'91. Lees verder »

Bewoners Deurne zijn dronken jongeren zat en starten buurtpreventieteam  - DEURNE - Bekraste auto s, kapotte schuttingen of vernielde bloembakken. Inwoners van de wijk Zeilberg in Deurne zitten week in week uit met de gebakken peren. Vooral in de weekenden trekken uitgaansjongeren een spoor van vernielingen in het voormalige buurtschap. Voor een aantal inwoners is de maat vol. Ze gaan binnenkort  s nachts op pad om in de wijk te surveilleren.

DEURNE - Bekraste auto's, kapotte schuttingen of vernielde bloembakken. Inwoners van de wijk Zeilberg in Deurne zitten week in week uit met de gebakken peren. Vooral in de weekenden trekken uitgaansjongeren een spoor van vernielingen in het voormalige buurtschap. Voor een aantal inwoners is de maat vol. Ze gaan binnenkort 's nachts op pad om in de wijk te surveilleren. Lees verder »

Eindhoven verwijdert opnieuw dode bomen op Catharinaplein - EINDHOVEN - Aan de bomensoap op het Catharinaplein in Eindhoven lijkt maar geen eind te komen. Opnieuw hebben verscheidene bomen het loodje gelegd. Ze worden donderdag weggehaald.

EINDHOVEN - Aan de bomensoap op het Catharinaplein in Eindhoven lijkt maar geen eind te komen. Opnieuw hebben verscheidene bomen het loodje gelegd. Ze worden donderdag weggehaald. Lees verder »

Van naakt joggen tot het belagen van Roodkapje: negen opmerkelijke boetes - EINDHOVEN - Het nieuws dat de 12-jarige Ramon uit Eindhoven op de bon werd geslingerd tijdens een middagje vissen, veroorzaakte woensdag veel ophef. Het jongetje kreeg een boete omdat hij niet álle vergunningspapieren bij zich had. Er worden vaker bonnen uitgeschreven voor zaken die discussies uitlokken. Een overzicht van de negen meest opmerkelijke bekeuringen.

EINDHOVEN - Het nieuws dat de 12-jarige Ramon uit Eindhoven op de bon werd geslingerd tijdens een middagje vissen, veroorzaakte woensdag veel ophef. Het jongetje kreeg een boete omdat hij niet álle vergunningspapieren bij zich had. Er worden vaker bonnen uitgeschreven voor zaken die discussies uitlokken. Een overzicht van de negen meest opmerkelijke bekeuringen. Lees verder »

12-jarige Ramon van den Boom bekeurd tijdens vissen in Eindhoven, politie trekt de bon in - EINDHOVEN - Opa Frans van den Boom was er best een beetje boos over. Zijn 12-jarige kleinzoon Ramon werd vorige week op de bon geslingerd tijdens een middagje vissen in het Henri Dunantpark in Eindhoven.  Hij ging zijn nieuwe hengel uitproberen, die had hij van mij voor zijn verjaardag gehad.  De politie heeft de bon inmiddels ingetrokken.

EINDHOVEN - Opa Frans van den Boom was er best een beetje boos over. Zijn 12-jarige kleinzoon Ramon werd vorige week op de bon geslingerd tijdens een middagje vissen in het Henri Dunantpark in Eindhoven. "Hij ging zijn nieuwe hengel uitproberen, die had hij van mij voor zijn verjaardag gehad." De politie heeft de bon inmiddels ingetrokken. Lees verder »

Hoogleraar TU/e:  World Trade Center Bahrain staat verkeerd om  - EINDHOVEN - Bahrein had de 150 miljoen dollar die het spendeerde aan het World Trade Center misschien beter in de zak kunnen houden. Hoogleraar Bert Blocken van de Technische Universiteit in Eindhoven zegt dat het ontwerp van het gebouw niet optimaal is.

EINDHOVEN - Bahrein had de 150 miljoen dollar die het spendeerde aan het World Trade Center misschien beter in de zak kunnen houden. Hoogleraar Bert Blocken van de Technische Universiteit in Eindhoven zegt dat het ontwerp van het gebouw niet optimaal is. Lees verder »

Feest! De leukste oranje-evenementen tijdens Koningsdag in Brabant - EINDHOVEN - Brabant maakt zich op voor de eerste officiële Koningsdag. Namen we vorig jaar uitbundig afscheid van Beatrix, nu proosten we met een oranjebittertje (of twee) op de verjaardag van Willem-Alexander. Uiteraard kun je overal in de provincie terecht voor vrijmarkten en live muziek, maar er valt nog meer te beleven in het weekend van 26 en 27 april. De leukste oranje-evenementen op een rijtje.

EINDHOVEN - Brabant maakt zich op voor de eerste officiële Koningsdag. Namen we vorig jaar uitbundig afscheid van Beatrix, nu proosten we met een oranjebittertje (of twee) op de verjaardag van Willem-Alexander. Uiteraard kun je overal in de provincie terecht voor vrijmarkten en live muziek, maar er valt nog meer te beleven in het weekend van 26 en 27 april. De leukste oranje-evenementen op een rijtje. Lees verder »

Ruim 110 miljoen euro witwassen met illegale gokspelen: tweetal uit Best en Geldrop voorlopig vrij - DEN BOSCH - Stijn F. uit Best en Michel G. uit Geldrop, de twee hoofdverdachten in een strafzaak over illegale gokspellen op internet, komen na ruim vijf maanden voorarrest vrij. Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag bepaald. De twee stonden vorig jaar in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote publiceerde.

DEN BOSCH - Stijn F. uit Best en Michel G. uit Geldrop, de twee hoofdverdachten in een strafzaak over illegale gokspellen op internet, komen na ruim vijf maanden voorarrest vrij. Dat heeft de rechter in Den Bosch woensdag bepaald. De twee stonden vorig jaar in de lijst met jonge miljonairs die zakenblad Quote publiceerde. Lees verder »

« Vorige pagina
1 2 3