Wie is wie

Meike de Jong
Redacteur / Presentator

Meike de Jong werkt sinds september 2000 bij Omroep Brabant Televisie als verslaggever/redacteur bij Brabant Nieuws. Sinds november 2004 is ze een van de vaste presentatoren van Brabant Nieuws. Ook presenteerde ze het scholierenspel Brabant Battle.

Naast haar werk voor Brabant Nieuws maakt ze soms ook langere onderwerpen. Zoals een reportage waarin een uitgeprocedeerd asielzoekers gezin wordt gevolgd in hun laatste weken voor vertrek en later in hun nieuwe thuisland.

Voordat ze bij Omroep Brabant kwam werken, volgde ze de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Ze studeerde af in de richting Televisie.

Meike is geboren in 1979 in Tilburg. Al van jongs af aan heeft Meike een gezonde nieuwsgierigheid naar mensen, verschillende culturen en ontwikkelingen in de samenleving. Televisie vindt ze een zeer boeiend medium. De impact van televisie kan erg groot zijn. Bovendien heeft het medium de wereld kleiner gemaakt.

Meike houdt erg van reizen. Eerder al trok ze drie maanden door Midden-Amerika. Verder is ze regelmatig in de kroeg en de sportschool te vinden.