Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

Het is een eeuwenoude traditie in Boxmeer; het Metworstrennen op carnavalsmaandag. Jonge ruiters kunnen zaterdag ervaren hoe dat is tijdens de Opstapmiddag. Zo mag je een proefritje maken en vertellen Metworstruiters wat de traditie zo mooi maakt. In Gemert wordt het zondag een feestje voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking tijdens de Verwendag. Met muziek, luchtkussens, een verwenhoek, een huifkarrentocht en een speelgoedmarkt, belooft het een en al gezelligheid. Een parcours van ruim 12 km met meer dan 40 obstacles! Dat is de Family Color Buffelrun in Boerdonk. Een letterlijk hoogtepunt is de glijbaan van 12 meter. Durf jij het aan?

 Sensatie, modder en ronkende motoren. Het was weer een geslaagde editie van de Mudrace in Alphen. In Eindhoven was er ook sensatie in het Prehistorisch Dorp tijdens het Middeleeuws Riddertoernooi. Te paard namen de ridders het tegen elkaar op in een spannende wedstrijd steken. Nog meer paarden waren te vinden in de Mortel tijdens het AMHA Europees Kampioenschap mini-horses. De paardjes (maximaal 85 cm) lieten tijdens verschillende disciplines zien wie de beste en het mooiste is.

 

Bekijk de uitzending terug via Uitzending Gemist. 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 


Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Aflevering 13-8-2018:

 

Volgende uitzending: maandag 20 augustus 2018 - 18:13