Merlijn over de grens

In dit derde seizoen trekt Merlijn Passier wederom in zijn eentje te voet langs de grens tussen Brabant en België. Verrassende ontmoetingen met gewone en heel gewone mensen. De vele grenspalen vormen zijn route van oost naar west. Dit seizoen loopt hij van Baarle-Nassau naar Wernhout.

Merlijn: "Het mooiste aan het maken van dit programma vind ik het bevragen van mensen. In één van de lelijkste plekken van Brabant, Hazeldonk, tussen de vrachtwagenterminals en autogarages vind ik een klein kappertje. Deze man legt zijn ziel bloot en dat levert een geweldig mooi en oprecht verhaal op." 

Van de kanonskogel in de kerkmuur van Wortel, de mevrouw uit Hoogstraaten die de leiding heeft over een aantal dames van plezier, de baron die 6 kunstenaars herbergt op een landgoed tot de oude koetsstallen van Van Gend & Loos in Wernhout. Merlijn vindt weer genoeg integrerende verhalen om te vertellen.

Deze serie bestaat uit 10 afleveringen en wordt iedere zaterdagavond om 18.00 uur uitgezonden op Omroep Brabant, daarna iedere twee uur herhaald.