Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

De komende aflevering staat vooral in het teken van muziek. We zijn bij Nirwana Live, een eenmalig tweedaags festival in Lierop. Artiesten zoals Marco  Borsato en Racoon zijn van de partij en zullen het dorp op zijn grondvesten laten schudden. Voor wie meer van Jazz houdt is het Breda Jazz Festival. Drie dagen lang kan je daar genieten van tweehonderd concerten op ruim twintig podia. Bezoekers vanuit de hele wereld zullen een dansje komen wagen. In recreatiegebied Maashorst in Schaijk wagen ze het op iets anders tijdens de Breakout Run. Tijdens deze obstacle run is het de bedoeling dat je met je ‘medegevangenen’ ontsnapt uit een zwaarbewaakte gevangenis. Met speciale obstakels en acteurs wordt dat een spannende 8 of 14 km!

Het was erg gezellig tijdens het 25ste Internationaal Cajun en Zydecofestival in Raamsdonksveer. Drie dagen lang konden mensen genieten van de beste Cajun & Zydeco muziek. Speciaal voor dit festival werd het dorp omgedoopt tot Zydecocity. In Oosterhout waren we bij de Playmobil beurs. Echte verzamelaars konden hun hart ophalen met spullen die je niet snel in de winkel kunt kopen. In Breda waren we bij de International Needle Art Tattoo Convention. Op deze langstlopende tattoo beurs van Nederland kon je genoeg inspiratie op doen voor een nieuw inktplaatje.

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald.
Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Bekijk de uitzending ook terug via Uitzending Gemist.

Aflevering 22-5-2017:

 

 

Volgende uitzending: dinsdag 23 mei 2017 - 00:12