Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

Het is volop zomer in Brabant, ook in de volgende aflevering van Zinderend Zuiden. We zijn bij het Sambafestival in Oss waar percussiebandjes, danseressen, capoeiragroepen en een parade het centrum in Braziliaanse sferen brengen. In Tilburg gaan we op culturele wereldreis tijdens Festival Mundial . Met verschillende muziekstijlen, eetkraampjes en theater is het een kleurrijk en divers festival. In Lieshout kun je terecht voor sensationele en hilarische taferelen bij de zeepkistenrace. Zelfgemaakte karretjes moeten de schans van zes meter hoog en diverse hindernissen overwinnen en ook nog eens de snelste tijd scoren!  

We gingen afgelopen weekend even terug naar de jaren vijftig tijdens het ‘Back to the fifties’ evenement in Roosendaal. Met modeshows, demonstraties en live muziek was het echt swingen geblazen. In Made brulden de tractoren tijdens het Made’s Power Weekend. Met meer dan zestig verschillende klassen de grootste tractorpulling wedstrijd van Europa. In de festivaltent ging het dak eraf tijdens verschillende optredens. Het Citycentrum van Veldhoven stond in het teken van Smokey BBQ Event. Met tips en tricks voor een goede barbecue.

 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 

Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Bekijk de uitzending ook terug via Uitzending Gemist.

Aflevering 19-6-2017:

 

 

Volgende uitzending: maandag 26 juni 2017 - 18:12