Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

Autofanaten opgelet! Volgend weekend zijn we in Dongen bij het Showoff Car Festival. Met een grote automeeting, verschillende demonstraties, wedstrijden en een kampioenschap voor radiografische auto’s is er van alles te beleven. In Den Bosch nemen we een kijkje bij Newskoolfest XL Outdoor, een hiphop evenement voor alle leeftijden. Verschillende rappers en lokale talenten laten daar hun beste sounds horen. In Bergen op Zoom zijn we bij De Krabbenfoor. Daar is het centrum het hele weekend omgebouwd tot een grote jaarmarkt met ruim 400 kramen. Naast rondstruinen kun je er ook genieten van voorstellingen en optredens. Dat belooft een feest te worden!

Het was een lekker smerig weekend. We waren in Dierenrijk Nuenen bij de Viespeukenweek, daar konden kinderen even het beest in zichzelf loslaten. Olifantendrollen stapelen, spugen als een lama en insecten eten. Niets was te vies of te gek. In Haaren waren we bij jeugdcircus Il Grigio. Kinderen vanaf vijf jaar speelden daar de nieuwe show ‘Colore’. Van jongleren tot balanceren op een grote houten kogel, een heleboel disciplines kwamen voorbij. Ook namen we een kijkje bij het festival Blommenkinders in Roosendaal. Op twee verschillende podia en in het openlucht theater kon je genieten van muziek uit de jaren 60,70,80 en 90. Ook vond er het allereerste WK Elpee gooien plaats.

 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 

Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Bekijk de uitzending ook terug via Uitzending Gemist.

Aflevering 24-7-2017:

 

 

Volgende uitzending: maandag 31 juli 2017 - 18:13