Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

We gaan onze mooie provincie ontdekken in het donker tijdens de Nacht van Brabant. Van stadswandelingen en diverse voorstellingen tot een avondsafari in de Beekse Bergen en een expeditie in de Biesbosch. Zelfs in het donker is Brabant prachtig! In Helmond zijn we bij Urban Matters; het hiphopfestival voor jong en oud. Ga beatboxen, breakdancen of doe mee met de Urban sporten zoals BMX, Freerun of basketball. In het land van Cuijk zal er gezweet worden tijdens de Raamvallei Duomarathon. Tijdens deze marathon leg je in duo’s een afstand af van 43 km. Tussendoor kom je bijzondere pauzeplekken tegen waar je met z’n tweeën iets leuks kan doen en iets kan eten of drinken. Niks is te gek, zo kan je onderweg een koe knuffelen.

De fiets bestond afgelopen weekend 200 jaar. In Tilburg stonden ze daar uitgebreid bij stil tijdens het Tilburg Fietst Festival. Met een antieke fietsenparade, futuristische fietsen, een BMX baan en wedstrijden voor slowbiking, draaide alles om het typische voertuig.  In Den Bosch stonden ze juist stil bij het water tijdens de Bossche waterweek. De rubberbootjes werden opgeblazen voor een ritje over de Dommel tijdens de grote rubberbotenparty. In Gemert mochten de remmen los tijdens de Classic Motorrace. Meer dan 230 authentieke motorvoertuigen gingen de strijd met elkaar aan.

 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 

Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Bekijk de uitzending ook terug via Uitzending Gemist.

Aflevering 18-9-2017:

 

 

Volgende uitzending: maandag 25 september 2017 - 18:12