Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

In de komende aflevering: In deze aflevering: het scholen schaatsfestijn in Eindhoven, de MX After Season party in Reusel en de langlaufwedstrijd in de Bedafse Bergen van Uden.

De winter staat voor de deur en in Etten-Leur spelen ze daar goed op in met de Leurse Winterfair rondom jachthaven de Turfvaart. Je kan er rondstruinen tussen de vijftig verschillende kraampjes of jezelf vermaken bij de nostalgische kermisattracties. De dag afsluiten kan bij de vuurkorven met een glühwein of een warme chocomel. In Veghel is het weer tijd voor de Abemec Show, waar ook deze editie de nieuwste tractoren en landbouwmachines te vinden zijn. Neem een kijkje op de beursvloer van ruim 12000 m2  of bekijk de spectaculaire demo-show met stunts en spektakel. De Grote Kerk in Breda is aankomend weekend omgetoverd tot een eet-drink en dansparadijs tijdens Bumperkluiven Indoor ‘Na het kluiven de kerk uit’. Er zijn foodtrucks met allerlei heerlijke gerechten, yoga workshops, live muziek en ’s avonds kan je er dansen tijdens een silent disco.

Het was al weer even geleden, maar afgelopen weekend vond er weer een langlaufwedstrijd plaats in Nederland. De wedstrijd vond niet plaats in de sneeuw, maar in het zand van de Bedafse bergen in Uden. Met drie forse heuvels en afdalingen was het een spectaculair parcours. In Reusel werd stil gestaan bij de motorcross tijdens de MX After Season Party '17. De kampioenen werden tijdens dit feestje extra in het zonnetje gezet. In Ijsportcentrum Eindhoven werd het ijs goed getest tijdens het Schaatsfestijn. Ruim 1300 basisschoolleerlingen gingen los op de 400 meter lange ijsbaan. 

 

 

Uitzending terugkijken 

Bekijk de uitzending terug via Uitzending Gemist. 

 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 

Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 

Aflevering 20-11-2017:

 

 

Volgende uitzending: dinsdag 21 november 2017 - 13:13