Zinderend Zuiden

Waar was Brabant in het weekend? Wij doen verslag van de mooiste evenementen, de leukste festivals, de beste concerten en alle andere uitjes die je niet wilt missen. Als bonus geven we je ook nog eens de gaafste uitgaanstips voor de komende week!

Iedereen zal het wel kennen van de gymlessen: apenkooien. Toen was het al leuk, maar in Breda is het dit weekend nog leuker. Daar organiseren Apenkooigym en NMLK een speciale GLOW apenkooien editie. Met blacklights, lichteffecten, lekkere deuntjes van een dj en verlichte speeltoestellen is het spelletje nog toffer! Een combinatie van wakeboarden en paardrijden; dat is horse boarding, een nieuwe sport uit Engeland. In Hapert kan je zaterdag mee doen aan een clinic om te kijken of jij overeind kan blijven slaan wanneer het paard begint te bewegen. In Steenbergen kan je je uithoudingsvermogen, conditie en behendigheid testen tijdens de survivalrun. Jongeren, volwassenen en koppels; iedereen mag de uitdaging aangaan.

Het was een drukke en gezellige bedoeling tijdens The Kids Obstacle Run ‘The Kings Edition’. Ruim 1000 leerlingen van zeven basisscholen in Son en Breugel mochten onder pallets doorkruipen, zandzakken sjouwen, dansen en bootcampen. In de Beekse Bergen kon je afgelopen weekend niet alleen dieren spotten, maar ook heel veel meerlingen. Het was Nationale Meerlingendag en dat werd in het safaripark gevierd. In Eindhoven werd het WK Longboarden gehouden. Deelnemers vanuit de hele wereld gingen de strijd aan voor de wereldtitel!

 

Bekijk de uitzending terug via Uitzending Gemist. 

Zinderend Zuiden is iedere maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant te zien en wordt daarna ieder uur herhaald. 


Wil jij jouw evenement in het programma? Laat het ons weten via evenementen@omroepbrabant.nl

 
Aflevering 23-4-2018:

 

 

Volgende uitzending: woensdag 25 april 2018 - 12:57