BrabantDoc: Demarrage

'Zolang we fietsen gaan we nog niet dood'. In Demarrage volgen we een groep mannen van tegen de 80 uit Bavel, Ulvenhout, Rijen en Breda die gemiddeld drie keer per week op de racefiets lange tochten met elkaar maakt.

Janus is met 80 jaar de oudste van de groep. Hij legde ooit olieleidingen aan in het Midden-Oosten. Regisseur Arno Kranenborg volgde de fanatieke fietsvriendengroep: Wim, Toontje, Jan, Ad, Ton, Henk, Henk en Janus. Mannen op leeftijd die beseffen dat hun maatschappelijke rol is uitgespeeld maar niet berusten in niets doen. Signalen van de ouderdom zijn op vele manieren steeds beter zichtbaar. De ‘lycramannen’ proberen, ieder op hun eigen manier, vast te houden aan een leven dat bijna voorbij is. Onderweg drinken ze koffie in een café en gaan ze op ziekenbezoek bij vriend Christ. De fietsvrienden praten veel met elkaar, over hun kinderen, hun vrouwen, hun kwalen en pijntjes en het vrouwelijk schoon dat voorbij komt. In de gesprekken is ook goed te horen wat ze niet zeggen.

Demarrage is geregisseerd door Arno Kranenborg en geproduceerd door KVFilms, in coproductie met Omroep Brabant en KRO-NCRV en is mogelijk gemaakt met steun van het Mediafonds.

Deze documentaire is reeds uitgezonden en is terug te kijken via onze uitzending-gemist pagina