Brabant Wereldwijd

Hoe gaat het met Brabanders die Brabant verlaten hebben? Wat missen ze behalve het worstenbroodje? Zingen ze nog altijd mee met ‘En dan denk ik aan Brabant’? Hebben ze last van heimwee? Hoe leven ze op hun nieuwe plek? Vieren ze carnaval? En vinden ze die Brabantse gemoedelijkheid bij hun nieuwe buren?

In de komende aflevering: Rob en Martijn gaan op bezoek bij de 28-jarige Michelle Walhout uit Tilburg. Zij is 2 jaar geleden de gigantische uitdaging aangegaan om een enorme verwaarloosde dierentuin om te bouwen tot een opvangcentrum voor geredde dieren.

In het nieuwe seizoen reizen Rob Deelen en Martijn van der Sanden weer samen de wereld rond om ze te ontmoeten, die Brabanders die de wijde wereld in gingen. Dit jaar kwam er een recordaantal van 1200 aanmeldingen binnen! Rob Deelen: ‘Meer dan driekwart zijn Brabanders met een camping of B&B in Frankrijk of Spanje. Dat is niet waar wij op zoek naar zijn. Wij zijn op zoek naar de pareltjes, naar de mensen met een heel bijzonder verhaal'. En dat is dit jaar wederom gelukt.

Bekijk hieronder de afleveringen terug:

Een spectaculair nieuw seizoen
Nu een nieuw seizoen met wederom hele bijzondere Brabanders op hele bijzondere plekken. Dit alles gefilmd op een jonge en frisse manier. Gaaf, spectaculair en af en toe emotioneel. ‘Voor mensen die geëmigreerd zijn, zal het heel herkenbaar zijn. En voor veel Brabanders zal dit ook een stiekeme droom zijn, ooit die stap naar het buitenland maken’ aldus Martijn van der Sanden. 

Programma informatie
Brabant Wereldwijd wordt iedere zaterdagavond om 18.45 uur uitgezonden op Omroep Brabant, daarna iedere twee uur herhaald.

Een overzicht van de volgorde van de afleveringen:
Aflevering 1: Michael in Amerika (23 september)
Aflevering 2: Coen op Madagaskar (30 september)
Aflevering 3: Kwok en Arinda in Cambodja (7 oktober)
Aflevering 4: Geerd in Zweden (14 oktober)
Aflevering 5: Ellen op Zanzibar (21 oktober)
Aflevering 6: Robin in Thailand (28 oktober)
Aflevering 7: Marcel in Kenia (4 november)
Aflevering 8: Leon op Guadeloupe (11 november)
Aflevering 9: Michelle in Laos (18 november)
Aflevering 10: Compilatie-aflevering alle seizoenen (25 november)

Kijk voor foto's van de reizen op Facebook

Trailer van het nieuwe seizoen:

Volgende uitzending: vrijdag 24 november 2017 - 13:01