Meer van 'Peter Juda'

Frank Lammers opnieuw met Fedja van Huêt in film van Erik de Bruyn
AMSTERDAM /MIERLO - Na het succes van Wilde Mossels in 2000 gaat acteur Frank Lammers uit Mierlo weer met Fedja van Huêt de hoofdrol spelen in een Nederlandse roadmovie van regisseur Erik de Bruyn ('De Troon' en 'Nadine'). Eind november beginnen de opnamen voor de film 'J. Kessels'.
maandag 22 september 2014 - 10:51
Uitgeverij Malmberg past lesboek maatschappijleer VMBO aan na kritiek op discriminerende inhoud
DEN BOSCH - Uitgeverij Malmberg in Den Bosch heeft besloten om de lesstof aan te passen na de commotie over de als discriminerend ervaren uitspraken over allochtonen in hun lesmethode Blikopener. Docenten maatschappijleer van het VMBO die dat willen, kunnen vanaf volgende week alternatieve lesstof downloaden.
woensdag 10 september 2014 - 17:56
Rechter geeft gemeente Eindhoven gelijk, tentenkamp moet donderdagmiddag verlaten zijn
DEN BOSCH - De gemeente Eindhoven staat in haar recht bij haar voornemen om een illegaal tentenkamp bij het Máxima Medisch Centrum te ontruimen. Ook mag de gemeente daarbij bestuursdwang gebruiken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch woensdag besloten. De gemeente heeft de bewoners gemeld dat ze uiterlijk donderdagmorgen de plek waar ze al weken zitten, moeten verlaten.
woensdag 10 september 2014 - 17:32
Derde verdachte fatale overval op juwelier Goldies in Deurne ontkent betrokkenheid
DEURNE - De derde verdachte van de overval op juwelier Goldies in Deurne ontkent dat hij daarin een rol heeft gehad. Zijn advocaat Gerard Spong heeft dat woensdag gezegd. Bij de overval op 28 maart werden twee overvallers van 20 en 29 jaar oud doodgeschoten.
woensdag 10 september 2014 - 17:04
Harddrugsdealers uit Someren opgepakt in Budel
BUDEL - Twee mannen uit Someren en twee Belgen zijn maandagavond aangehouden voor de handel in drugs. Tijdens het dealen van harddrugs in Budel werden drie van de vier verdachten opgepakt.
woensdag 10 september 2014 - 16:02
Jarenlange celstraffen geëist tegen Poolse beroepsinbrekers
DEN BOSCH - Tegen twee mannen uit Polen die een golf aan woninginbraken op hun naam hebben staan, zijn woensdag bij de rechtbank Oost-Brabant celstraffen van zeven en twee jaar geëist. De twee zouden met anderen verantwoordelijk zijn voor zo'n tachtig woninginbraken in Brabant, Gelderland, Limburg, Zuid-Holland, Utrecht en België.
woensdag 10 september 2014 - 15:23
Veldhovenaar die vrouw doodstak moet 7 jaar de cel in
DEN BOSCH - De man(56) uit Veldhoven die in oktober zijn vrouw doodstak is veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf. De rechter in Den Bosch acht hem schuldig aan doodslag. Justitie had 11 jaar geëist.
woensdag 10 september 2014 - 13:58
‘Ophef over discriminerende lesmethode van Malmberg onterecht’
DEN BOSCH - Op internet is maandag discussie ontstaan over een lesboek van uitgeverij Malmberg in Den Bosch voor het VMBO. Daarin worden discriminerende stereotyperingen over allochtonen benadrukt. Maar volgens vakdocenten is dit juist bedoeld om te provoceren, om zo discussie los te maken in de les.
dinsdag 9 september 2014 - 18:06
Gemeente ontruimt illegaal tentenkamp Eindhoven nog even niet
EINDHOVEN - De gemeente Eindhoven stelt de ontruiming van het illegale tentenkamp aan de Kennedylaan nog even uit. Advocaat Peter van de Laar heeft maandag bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de ontruiming, de gemeente wil eerst de uitspraak van de voorzieningenrechter afwachten.
dinsdag 9 september 2014 - 17:01
Brabant scoort slecht in Koffie Top 100: hoogste notering 21
AMSTERDAM - De lekkerste koffie van Nederland wordt in Dordrecht geschonken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Koffie top 100 van horecablad Misset. Provinciewinnaar in Brabant is Coffeelovers Van Piere in Eindhoven, die landelijk niet verder komt dan plaats 21.
dinsdag 9 september 2014 - 12:33
« Vorige pagina
1 2 3 4 5