Download de Omroep Brabant app

Download de Omroep Brabant app

Omroep Brabant-apps voor iOS, Android én Windows

Omroep Brabant heeft Android-, iOS- en Windows-apps voor smartphones, tablets en smartwatches. Met daarin het laatste nieuws, live tv, live radio en TV Gemist. Helemaal gratis!

De Omroep Brabant-app kan hier gratis worden gedownload:

Download de Omroep Brabant Android Smartphone appOmroep Brabant voor Android smartphone & tablet
Download de Omroep Brabant iPhone/iPad app Omroep Brabant voor iPhone en iPad
Download de Omroep Brabant Windows Phone app Omroep Brabant voor Windows Phone
Download de Omroep Brabant Windows Desktop app Omroep Brabant voor Windows Desktop

De functies zijn voor de app op de verschillende platformen vrijwel gelijk. Het belangrijkste Brabantse nieuws staat centraal. Wie wil, kan zich gratis abonneren op meldingen bij grote nieuwsfeiten.

Bij veel nieuwsberichten vind je audio en video. Je kunt live televisie kijken en radio luisteren en je kunt tv-programma’s terugkijken. In de app vind je ook Weer, Verkeer en Vluchtinformatie van Eindhoven Airport.

Smart Watch

Sinds de update naar 5.3 is Omroep Brabant op Apple Watch en de Android smart watches te gebruiken. Onderdeel van de update zijn het doorzetten van de nieuwsmeldingen van de telefoon naar de smart watch. In de Apple Watch zijn de vijf meest recente berichten te lezen, in een aangepast lengte. Daarnaast is op de Apple Watch in de Snelle blik (Glance) het meest recente bericht te zien.

Onderwerpen volgen 

Ben je geïnteresseerd in een bepaald onderwerp? Voeg het toe aan 'Mijn Nieuws' en stel zo een eigen nieuwsoverzicht samen. De onderwerpen worden onder nieuwsberichten weergeven. Vervolgens kan je de onderwerpen waar je in geïnteresseerd bent, aanklikken en toevoegen aan 'Mijn nieuws'. Vanuit het onderdeel 'Mijn nieuws' in het menu van de apps zijn de berichten op te vragen.

De app is ontwikkeld in samenwerking met twaalf andere regionale omroepen. Ook zij hebben ieder hun eigen app. Leverancier is het Groningse bedrijf Peperzaken.