Acuut instortingsgevaar café Oud Brabant in Oosterhout

OOSTERHOUT - De voorgevel van café Oud Brabant in Oosterhout is woensdagnacht gestut. Dat was nodig, omdat de gevel dreigt in te storten. Uit onderzoek is ook gebleken dat de situatie van het pand verder is verslechterd.

Het café staat sinds dinsdagavond opeens op instorten. De gemeente Oosterhout beslist pas donderdag wat er met het café gaat gebeuren. Tot die tijd mogen de negen geëvacueerde omwonenden niet terug naar hun huizen.

Het café en enkele omliggende panden aan de Leijsenhoek werden dinsdagavond acuut ontruimd omdat de boel dreigde in te storten.

Dinsdagavond kwamen er ineens scheuren in de vloer en de wanden van het café, waarna het pand verzakte. Het gebouw wordt nu omringd met zeecontainers die moeten voorkomen dat andere gebouwen worden beschadigd als het café instort.

In de straat zijn dinsdag graafwerkzaamheden verricht. Waarschijnlijk heeft de regen zo een verzakking kunnen veroorzaken. Omdat het te gevaarlijk is om het café van binnenuit te stutten, ging de gemeente over tot evacuatie.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 30 augustus 2006 - 18:27