'Benno Larue zorgt voor onrust in zijn woonplaats in Duitsland, weigert te vertrekken'

2 december 2015 om 11:38
nl
Opnieuw zorgt de pedoseksuele ex-zwemleraar Benno Larue voor onrust in zijn woonplaats. De verhuurster van zijn bovenwoning in de grensplaats wil dat de man zijn woning verlaat, maar Larue weigert te vertrekken.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Dat schrijft het AD na gesprekken met de 53-jarige verhuurster van de woning. In augustus is hij er komen wonen. Volgens de verhuurster maakte hij een ‘nette indruk’, maar de vele Nederlandse inwoners van de grensplaats reageerden geschokt toen ze doorkregen dat de veroordeelde zwemleraar in hun woonplaats was neergestreken.
Larue komt oorspronkelijk uit Den Bosch, waar hij zwemles gaf. Hij is in 2010 veroordeeld tot zes jaar cel voor aanranding, ontucht en het maken van kinderporno. Toen de verhuurster dat te weten kwam, wilde ze het huurcontract opbreken. Ook in Leiden, waar Larue eerst ging wonen, zorgde zijn komst voor veel onrust.
Hij zou gaan, maar blijft tochIn eerste instantie nam de onrust af, nadat de plaatselijke krant het nieuws bracht dat Larue snel zou vertrekken. Dat had de verhuurster begrepen van een politieagent waarmee zij en Larue hadden gepraat. Tegen hem zou Larue gezegd hebben dat hij zijn contract zou opzeggen.
Maar daar is Larue op teruggekomen. Eerst was hij weinig thuis, vanwege zijn werk als vrachtwagenchauffeur. Inmiddels is hij met pensioen. Dat levert minder op dan zijn vorige baan dus heeft hij geen geld om te verhuizen, schrijft hij in een brief naar de verhuurster.
Volgens het AD heeft de oud-zwemleraar toegezegd om binnen twee jaar een andere woning te zoeken. Hij heeft voorstellen gedaan om eerder te vertrekken, maar daar wil de verhuurster niet op ingaan. Ze probeert nu om via haar advocaat een ontruimingsbevel in te laten dienen.
Haar zoon zou de bovenwoning in gebruik willen nemen en de aanwezigheid van Larue in de woning is psychisch gezien te zwaar voor haar. Ze is bang dat hij zich vergrijpt aan kinderen in de omgeving.
De Benno-tapesIn september heeft Omroep Brabant een documentaire uitgezonden, de Benno-tapes. Die ging over hoe Larue, die zijn straf grotendeels heeft uitgezeten en onder voorwaarden in vrijheid is gesteld, terug probeert te keren in de maatschappij. Meer daarover lees je hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.